Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Hadi oradan cübbeli efendi!

Kamuoyunda 'Cüppeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son günlerde Türkiye'nin ciğerlerini yakan orman yangınlarının nasıl söndürüleceğine dair 'çözüm' önerisinde bulundu.

Cübbeli Ahmet, yaptığı paylaşımda "Hadîs-i Şerîf'te: 'Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür' buyuruluyor. (İbnü's-Sünnî, Amelü'l Yevm, rakam: 289-292)" ifadelerini kullandı.

Şimdi alalım sazı ele!

Hoca! Hoca!

Madımak'ta insan yakanlar da tekbir getiriyordu!

Tevekkül'ü anlatmadan bu işlere girme!

4 tarafi ormanlarla çevrili ülkemizde neden sadece 3 adet yangın söndürme uçağı var diye sorgulayacağına garip garip telkinler etme!

Yarın evin yanınca itfaiye çağırmak yerine tekbir mi getireceksin?

Millet Yaradanı'na da tekbirine de saygılı!

Şu acılı günümüzde akıllarımızla ve sinirimizle oynama!

Kaldı ki…

Cübbeli Ahmet'in yangının tekbirle söneceği şeklinde "hadis" diye rivayet ettiği şey Hz. Peygamber'e apaçık bir iftira. Bu sözü kitabına ilk kez alan Tabarani, 873-970 yılları arasında yaşamış, Hz. Nebi'den 241 yıl sonra doğmuş ve o da rivayetin "zayıf" olduğunu yazmış.

Cübbeli Ahmet'in yangının tekbirle söneceği şeklinde "hadis" diye rivayet ettiği söz meşhur 6 hadis kitabında zaten yok. Aziz İslam'ı alay konusu haline getiren bu tip rivayet ve rivayet etmelerin sonlaması ancak Ebu Hanife'nin "Kur'an'a arz" içtihadına uyulması ile mümkün.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları