Hacettepe Üniversitesi'nde aşıda torpil skandalı!

Hacettepe Üniversitesi'nde aşıda torpil skandalı!
Üniversite hastanelerinin hazırladığı ‘torpilli’ aşı listeleriyle şu an aşılama grubunda yer almaması gereken çok sayıda ismin aşılandığı iddia edildi.

Korona virüs salgını boyunca VIP hasta tartışmaları gündemden düşmezken şimdi de korona virüs aşısında VIP dönemin başladığı açığa çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde de sağlıkçı olmayan ve şu an aşılanacak grupta da olmayan kişilere Covid-19 aşısı yapıldığı öğrenilirken konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı ve üniversite yöneticileri tüm soruları yanıtsız bıraktı.

DANIŞMAN BİLE LİSTEDE

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Covid-19 aşılama listesinde, sağlıkçı olmayan ve öncelikle aşılanması gereken grupta da yer almayan çok sayıda yöneticinin bulunduğu görüldü. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin aşı listesinde 8 bin 958 ismin yer aldığı görülürken şu isimler de dikkatleri çekti:

Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran: Hacettepe Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Vural Gökmen: Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Aydın Ulucan: Rektör danışmanı
Hakan Ay: Genel Sekreter
Y. Perran Varol: Genel Sekreter Yardımcısı
Av. F. Serpil Besni: Genel Sekreter Yardımcısı
Mustafa Cüneyt Aksoy: Genel Sekreter Yardımcısı
Güner Demirel: Genel Sekreter Yardımcısı

LİSTELER ÜNİVERSİTELERDEN ALMIŞ

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Covid-19 aşılaması için üniversitelerden ve üniversite hastanelerinin yönetimlerinden personel listesi istendi. Bakanlık yetkilileri, bu listelere sağlıkçı olmayanların da eklenmiş olabileceğini ifade ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar