Habertürk'ün Ekrem İmamoğlu anonsu sosyal medyayı karıştırdı

Habertürk'ün Ekrem İmamoğlu anonsu sosyal medyayı karıştırdı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgınla mücadele siyaset üstüdür" sözleri sonrası İstanbul'da bir pandemi toplantısı gerçekleştirmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantıya çağrılmamıştı. Habertürk konuya ilişkin haberi, Ekrem İmamoğlu'nun toplantıya "katılmadığı" şeklinde seyircilerine duyurdu.

GÜNBOYU / HABER MERKEZİ 

Günboyu'nun haberine göre; Tüm Türkiye'de ve İstanbul'da artan ağır hasta sayısı ve vakalar sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  İstanbul'da bir pandemi toplantısı gerçekleştirdi. "Salgınla mücadele siyaset üstüdür" diyen Fahrettin Koca, kendi sözünü unutarak İstanbul'daki toplantıya CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu çağırmadı. Konuya ilişkin haberi Habertürk, " İBB Başkanı İmamoğlu toplantıya katılmadı" olarak izleyicileri ile buluşturdu. 

İMAMOĞLU TOPLANTIYA "ÇAĞRILMADI"

"Salgınla mücadele siyaset üstüdür" açıklamasını yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'a ilişkin gerçekleştirdiği toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu toplantıya çağırmadı. İmamoğlu'nun toplantıya çağırılmamasına büyük tepki gösterildi.

CHP'DEN SERT TEPKİ

CHP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İstanbul'da vaka sayısının Türkiye genelinin %40'ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır. Saray iktidarı, İstanbul’da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular’dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur. Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Dr. Fahrettin Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir" ifadelerine yer verildi. 

HABERTÜRK "KATILMADI" DEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimler ile birlikte, salgının İstanbul’daki seyrine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi ancak İBB Başkanı İmamoğlu çağrılmadı. Habertürk televizyonlarından seyirci ile buluşan haberde "İBB Başkanı İmamoğlu toplantıya katılmadı" denildi. Yapılan açıklama sosyal medyada büyük tepki çekti.

9837445e-e2b7-4202-a140-201dd2d94956.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar