HaberTürk'ten sonra MHP'nin hedefinde o gazete var: Hayırdır Bahçeli'ye sansür mü uyguluyorsunuz?

HaberTürk'ten sonra MHP'nin hedefinde o gazete var: Hayırdır Bahçeli'ye sansür mü uyguluyorsunuz?
HaberTürk'ün ardından MHP'nin hedefinde bu kez Hürriyet Gazetesi var. MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür sosyal medya hesabından Hürriyet Gazetesi ile ilgili paylaşımda bulunarak gazetede Devlet Bahçeli'ye yer vermemekle suçladı.

Hürriyet Gazetesi, bugünkü maneştine siyasi parti liderlerinin 19 Mayıs mesajlarını taşıdı. Gazetede Cumhurbaşkanı Ve AKP Gebele Başkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yer verilirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli es geçildi. Bunun üzerine MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür duruma Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Hürriyet Gazetesi, Demirören Haber Ajansı ve Ahmet Hakan'ı etiketleyen MHP'li Birol Gür, Bahçeli'ye sansür uygulanıp uygulanmadığını sordu.

MHP'li Gür sosyal  medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Hürriyet ve Demirören medya grubu Liderimizin açıklamalarına sansür mü uyguluyor?

Bugün manşetten girilen başlıklarda ne için Liderimiz Sn Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yer verilmedi?

Manşetlik haber mi bulamadınız? Özel bir hususiyet mi var?"

biro-gur.jpg


NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki ise MHP'nin hedefi olmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Ebru Baki'nin konuya ilişkin haber sunumunu "Kudurdunuz değil mi?" diye hedef alıp, "Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir" demişti.

MHP'ye yanıt bugün, Para Gündem programında Baki'ye konuk olan kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'den gelmişti.

Aydemir, "MHP Genel Başkan Yardımcısı dün bir tweet attı. Ben dün yoktum ama bu programda senin partnerinim. Biz burada seninle de tartışıyoruz haber için. Ama yeni bir şey başladı. Beğenmedikleri bir şey olduğunda siyasetçiler gazetecileri hedef gösteriyor. Ben bu ifadeleri tekrar ağzıma almak istemiyorum. MHP'nin kurumsal şahsına da hiçbir şey söylemiyorum. MHP'nin kurumsal kimliği olsa oradan yapılırdı bu açıklamalar. Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey'e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum" diyerek Yönter'in açıklamasına tepki gösterdi.

Aydemir, Ebru Baki'ye de, "Senin sahip çıkılmaya ihtiyacın yok ama seninle program yapan bir arkadaşın olarak şunu söyleyeyim bunu iade ediyorum" dedi.

Ebru Baki ise, "Kesinlikle sahip çıkılmaya ihtiyacım yok. İzleyiciler de buna çok güzel cevaplar verdiler. Sana çok teşekkür ederim ama açmak istediğim bir konu değil. O üslupla mücadele etmemiz çok zor" yanıtını verdi.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Para-Gündem programını birlikte sunduğu Ebru Baki’ye ekrandan sahip çıkmış ve "MHP özür dilemeli" dedi. MHP'liler başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere 'Habertürk izlemiyorum' kampanyası başlattı. Kanal tarafından Bülent Aydemir kovulurken, Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz ise istifa etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar