Habertürk yazarı Fatih Altaylı, herkes LGBTİ konusunu konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıllar önce sorduğu soruyu yazdı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, herkes LGBTİ konusunu konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıllar önce sorduğu soruyu yazdı
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gündeme gelen LGBTİ konusunu yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorduğunu ifade etti. Fatih Altaylı, LGBTİ konusunu köşesine taşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü sözleri dikkat çekti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gündeme gelen LGBTİ konusunu yıllar önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sorduğunu ifade etti.

SON RÖPORTAJINDA SORDU

Altaylı, Erdoğan ile son röportajına gitmeden önce kızına “Başbakan’a sormamı istediğin bir soru var mı?” dediğini, kızının ise “Gay evliliklerine ne zaman izin vereceklerini sor” yanıtını verdiğini aktardı.

"BU ÜLKE MİLLİDİR, MANEVİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün partisinin ilk kongrelerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan protestolara ilişkin yaptığı açıklamada, "Siz öğrenci misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz? Bu ülke teröristlerin hakim olduğu ülke olmayacak ve asla fırsat vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Boğaziçi protestoları üzerinden başlayan LGBTİ tartışmalarına ise Erdoğan, "LGBT, yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir" diye yanıt verdi.

Fatih Altaylı'nın Habertürk'teki bugünkü köşesinde konuyla ilgili bölüm şöyle:

Son zamanlarda siyasette en beğendiğim tepki İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’den geldi.

 

Prof. Erdem sosyal medyada kızlarının bir LGBTİ eylemindeki fotoğrafını paylaşıp altına “Bu kızlar sizin mi, LGBT ne demektir Bahadır Bey” diyen kullanıcıya “Evet ben bu muhteşem kızların babasıyım, her gün Allah'a böyle insan akıllı cesur aktivist kızlar nasip ettiği için şükrediyorum” diye kapak yaptı.

 

Ağzına sağlık.

 

Başbakan Erdoğan ile yaptığım son röportaja giderken o gün 13 yaşında olan kızıma “Başbakan’a sormamı istediğin bir soru var mı?” dediğimde “Gay evliliklerine ne zaman izin vereceklerini sor” dediğini yıllar önce yazmıştım.

 

Yeni nesil konuya böyle bakıyor.

 

İnsanın bir gerçeğini reddederek, gizleyerek, utanç verici olarak niteleyerek değil.

 

LGBTİ bireyler arasında AK Parti’ye oy veren de var, başka partilere de.

 

LGBTİ bir siyasi tercihi göstermiyor.

 

Ecdadınızın bu konuya nasıl baktığını öğrenmek için  size Künh ül Ahbar’ı okumanızı tavsiye etmeyeceğim.

 

Ama Murat Bardakçı’nın Osmanlı’da Seks adlı kitabını ya da Reşat Ekrem Koçu’yu okumanız yeter.

 

Şimdi abuk sabuk yakıştırmalar yapmanız da zerre umurumda olmaz.

 

Türkiye’nin entel dantel yazar taifesi “LGBTİ dergisine röportaj verir miyim” tartışması yaparken ben yıllar önce bu dergi ile röportaj yaptım.

 

Hiç de çekinmedim. Daha doğrusu aklıma çekinmek bile gelmedi. 

 

Çünkü bu durumu bir cinsel haklar meselesi değil, bir insan hakları meselesi olarak görüyorum.

 

Kimsenin kimseyi dini dili rengi fikri cinsiyeti üzerinden yargılama hakkına sahip olmadığını biliyorum.

 

Hrant Dink’in öldürülmesine tepki göstermek için Ermeni, George Floyd’un öldürülmesine tepki göstermek için zenci olmak gerekmediğini de hepinize hatırlatmak isterim.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar