Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Güzel olan ne varsa düşmanlar

Beyoğlu Anadolu Lisesinde görev yapan Coğrafya Öğretmeni Engin Ulus hakkında; öğrencileri kızlı-erkekli orman yürüyüşüne götürdüğü gerekçesiyle okul müdürü Gülay Hacısalihoğlu tarafından soruşturma başlatıldı. Müdür, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu'nun eşi.

23 Ekim'de Belgrad Bentler Tabiat Parkı'nda, yarısının okulun öğrencisi yarısının da okulun üniversite okumakta olan mezunları olduğu bir gezi tertip ediyor Engin Hoca.

İstiyor ki eğitimin bu kadar gerilediği, kalitesizleştiği günlerde öğrenciler kendilerine bir şeyler katsın. Eski mezunların tecrübelerini doğayla etkileşim halinde dinleyerek doğanın güzellikleri eşliğinde aynı okulun kültürüyle yoğruldukları insanlarla bir arada olmayı tecrübe etsinler istiyor.

Mezun öğrencilerden yalnızca biri erkek ve "müdire hanım" son derece doğal olan bu durum üzerine basıyor yaygarayı; "öğrenciler kızlı-erkekli geziye götürüldü" diye.

Ortaçağcı gericiliği kusmak bu!

Maksat iyice gericileştirdikleri eğitimin içindeki aydınlık neferleri yıldırmak, onlara gözdağı vermek. Gençliğin TÜRGEV, TÜGVA, Ensar vb. vakıflarda bataklığa düşmesini, kendilerine hizmet edecek köleler olmasını istiyorlar.

İşte buna yönelik tüm çabaları.

ABD-AB Emperyalistlerinden o kadar güç buldular ki, arkalarında o kadar büyük destek hissediyorlar ki sloganı "Post tenebras lux" yani "Karanlıktan aydınlığa" olan bir okulda böyle bir girişimde bulunuyorlar.

İşte Taliban'ın inancıyla ters olmayan bakış! Kadın öğretmenleri ayrı oturtan yetkiliye Atatürk ne demişti; "Kendinize mi yoksa Türk kadınının iffetine mi güveniniz yok?"

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları