Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Güven bizim işimiz

Gazetelerin birinde "Para güvene gelir" şeklinde bir analiz vardı. Altında da kibarca "Bize gelmiyor para çünkü bizde güven yok" demeye getirmiş.

"Yazıklar olsun" dedim.

Daha ne yapalım güven vermek için? Alın size birkaç güven örneği!

Halkımız neden ucuz ekmek satan büfelerin önünde? Ekmek ucuz diye mi? Elbette hayır.

Bizim insanımız merhametlidir, ekmek kendini ucuz hissetmesin diye, sırf ona destek vermek için o büfelerin önünde kuyruk oluyor. İnanın bana, o kuyruktakilerin eline beyaz bir sayfa ve kalem verip, "Ekmeğe karşı olan hislerinizi yazar mısınız?" diye rica etsek, kuyruktaki bir elin parmak sayısını geçmeyecek kişi ki en az 50 kişidir, "Üzülme ekmek kardeş. Sen ucuzsun, biz bedavayız" diye yazar.

Benzin istasyonlarında özellikle akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar süren araç kuyruklarının da zamla bir ilgisi yoktur.

İstasyonda kendi ırkdaşı olan bir arabayı gören diğer araba "Gece vakti, tek başına beklemesin. Hırlısı var, hırsızı var, katili var, uğursuzu var. Ben de kardeşimle beraber bekleyeyim de kötü niyetliler korksun" düşüncesiyle kuyruk oluşturmakta.

Bir de, sabah akşam haberlerde abartılan "Yağ kuyrukları" konusu var. O yağ kuyruğundakiler muhalefetin arzu ettiği gibi yoksul kesim değildir.

Onlar bilinçli ve "Memleketin saklanmaya çalışılan ekonomik felaketi yağ gibi üste çıkmasın" diye topluca bekleyen halk kitleleri. O hain yağ tenekeleri halkımızı aydınlatmaya kalktıkları anda kuyruktaki vatandaşlar hep birlikte yağı yerin dibine dibine itecek gönüllü neferlerdir.

"Hepsi madem refah içinde, neden sabahın köründe, buz gibi havada saatlerce kuyruk olup beklemekteler?" diye soranlarınız yoktur ama olur da bunu aklından geçiren tek bir kişi bile varsa, onu aydınlatmak benim boynumun borcudur.

O bahsettiğiniz; sabahın köründe, buz gibi havada kuyruk olanlar aslında sabah yürüyüşü için sokağa çıkan vatandaşlarımız. Fakat o kadar çok kişi aynı anda sokağa çıkmakta ki, bu da sokaklarda, yollarda, caddelerde insan kalabalıklarına neden olmakta.

Trafikte araçlar çok olduğunda trafik durmuyor mu? Duruyor.

Duran araçlara bakıp "Araçlar kuyruk olmuş" derken bunu ekonomiye bağlamıyorsak, insan kuyrukları da ekonomiden değil, insan fazlalığındandır.

Bir de hiçbir şey yapmadan, evinde oturan bir kesim var. Onlar sanıldığı gibi para içinde yüzen, zengin kesimler değil. Televizyonda tüm gün "Türkiye'ye çarpan kuyruklu yıldız" haberini beklerken "Çarpsa da kurtulsak bu hayattan" diye dua eden tipler.

Halkımız baştan sona istikrarsız ekonomiye, fakirleşmeye güveniyorken, para babalarının ülkemizin ekonomisine güven duymamaları kendi sorunlarıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları