Güney Kore'den Göleli gazilere madalya gönderildi! Göle'de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Güney Kore'den Göleli gazilere madalya gönderildi! Göle'de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Göle Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk anıtına Kaymakamlık, Belediye ve Gazi ve Şehit derneğinin çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

GÜNBOYU ŞANLIBEY ALABAY

Şehit ve Gazilerin anıldığı törende Göle Şehit ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Adnan Tatlı, yaptığı konuşmada, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Mareşallik ve Gazilik' ünvanı verildiğini, o tarihten bu yana yurtta 19 Eylül'ün Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü noktasında hayatlarını feda etmeyi göze alarak 'Gazilik' onuruna erişen kahramanları kutladıklarını belirten Tatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

gole-2.jpg

"Herkesçe çok iyi bilinmelidir ki bu toprakların bir kez daha istila edilmesine asla imkan verilmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 

Milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilemez değerler olduğunu ve bu değerler uğruna neleri göze alabileceğini gazilerimiz göstermiştir. Şanlı tarihimiz ve zaferlerimiz hiç bir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve zafer günlerinin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman verilmelidir. Şehit ve gazilerimiz Türk toplumun ortak değerleridir."

gole-3.jpg

Törene, Göle kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Gazi Şetihitler Derneği Başkanı Adnan Tatlı, ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel,  İlçe Jandarma Yetkilileri, İlçe Müftüsü Gökhan Kıdak, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, AKP İlçe Başkanı Sinan Karatay, CHP İlçe Başkanı Recai Özalp, İYİ Parti İlçe Başkanı Gökhan Öztürk, ilçe müdürleri, Gaziler, Şehit ve Gazi aileleri ile halk katıldı.

gole-4.jpg

Daha sonra Gaziler Günü dolayısıyla  Şehit ve Gazı aileleri derneğini  ziyaret edildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak şehit ve gaziler için dua edildi.

gole-5.jpg

Gazi ve Şehitler Derneği'nin konuk ettiği ziyaretçilere hitaben Kaymakam Koç, yaptığı konuşmada "bu ülkenin tapusu şehit ve gazilerimizindir. Bizim baş tacımızdır" vurgusu yaptığı konuşmada Şehit ve Gazileri yad ettiği  anlamlı konuşması sonrası.  En yaşlı ve en genç gazilerin anısını paylaştığı sohbet edildi.

GÜNEY KORE, GÖLELİ GAZİLERİNİ UNUTMADI

Göle'de bu özel günü daha anlamlı kılan şeyse, Güney Kore Devleti'nin kendi ülkesinde savaşan Türkiye Gücündeki 2 Göleli Gaziye 'Gazi Madalyası' göndermesi oldu.

gole-8.jpg

Göleli Gaziler Nusret Kara ve Şahin Ağıral hayatta olmadıkları için madalyalar eşlerine sunuldu.

gole-6.jpg

Göle Kaymakamı Haluk Koç, abisi Kurtuluş Gazisi olan Hüseyin Bazu ve eşi Kore Gazisi olan Nusret Kara adına Güllüzar (Zülfisar) Kara'ya  taktim ederken, Belediye Başkanı İlhan Gültekin ise Şahin Ağıral adına eşi Sultan Ağıral'a Kore devletinin gönderdiği Gazi Madalyasını taktim etti.

gole-7.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar