Güney Afrika AstraZeneca aşısına fazla ücret ödeyecek

Güney Afrika AstraZeneca aşısına fazla ücret ödeyecek
Güney Afrika Sağlık Bakanı, ülkenin Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen korona virüs aşısını pek çok Avrupa ülkesinin yaklaşık 2.5 katı fiyatına almak zorunda kalacağını söyledi.

Aşıda çifte standart böyle açıklandı

The Guardian'da yer alan habere göre, Afrika kıtasında korona virüs salgınından en çok etkilenen Güney Afrika, dünyanın en büyük aşı üretim merkezi olan Serum Enstitüsü'nden yaklaşık 1.5 milyon doz aşı sipariş etti.

AFP'ye konuşan bir sağlık yetkilisi AstraZeneca aşılarının Güney Afrika'ya maliyetinin dozu 5.25 dolara mâl olacağını söyledi.

Belçika'da hükûmetten sızan verilere göre ise Avrupa Birliği üyeleri AstraZeneca'nı aşı dozları için 2.16 dolar ödeyecek.

Güney Afrika Sağlık Bakanı, ülkenin pek çok Avrupa Birliği üyesinin yaklaşık 2.5 katına bir fiyat ödemesinin nedenini şöyle aktardı: "Bize yapılan açıklama, diğer ülkelerin aşı çalışmaları ve araştırmalarına ödenek ayırdıkları için dozları indirimli bir fiyata aldıkları oldu" dedi.

Dünya genelinde korona virüs aşılarının yüksek gelirli ülkelerde daha kolay erişilebilir olması endişe yaratıyor. Dünya Sağlık Örgütü, ülkeleri "aşı milliyetçiliğine" karşı uyarıyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar