Güneş Sistemine ait sırlar ortaya çıkacak!

Güneş Sistemine ait sırlar ortaya çıkacak!
Japonya’nın Hayabusa2 uzay sondası, Ryugu asteroidine bir kez daha iniş yaparak yüzeyin altından örnekler toplamaya başladı.Bu sayede Güneş Sistemi’nin geçmişine dair birçok sır açığa çıkarılabilecek.

Güneş Sistemine ait sırlar ortaya çıkacak!

Yaklaşık bir buzdolabı büyüklüğündeki sonda, ikinci inişi hatasız gerçekleştirerek Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Dairesi’nin (JAXA) kontrol odasında büyük sevinç yaşanmasına sebep oldu. Araştırma yöneticisi Takashi Kubota, gazetecilere operasyonun ‘’Yüzde 1000 başarılı’’ olduğunu söyledi. Bu görev, Hayabusa2’nin Dünya’dan 300 milyon kilometre uzaktaki Ryugu astroidine ikinci inişi.

İNİŞİN AMACI NEDİR?

Gerçekleşen son inişin amacı, yüzeyin altından bakir örnekler çıkarmak ve böylece 4,6 milyar yaşındaki Güneş Sistemi’nin tarihine ışık tutmak.

‘’RYUGU’’ NE DEMEK?

Japonca ‘’Ejderha Sarayı’’ anlamına gelen Ryugu, aynı zamanda eski bir Japon masalında deniz altındaki bir şatonun da adı.

Sonuç olarak, bilim insanları sondanın patlama nedeniyle krater merkezinden 20 metre uzağa kadar dağılmış maddeleri de toplaması ve Güneş Sistemi’nin tarihine ışık tutması planlanıyor. Bu iniş Hayabusa2’nin görevinin son bölümünü oluşturuyor.

Sonda önümüzdeki yıl Dünya’ya döndüğünde bilim insanları elde ettikleri örneklerden Dünya üzerindeki yaşama dair ilginç ipuçları elde etmeyi ümit ediyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar