Gündeme bomba gibi düşen iddia! Çin aşısı fakirlere Alman aşısı zenginlere mi yapılacak 

Gündeme bomba gibi düşen iddia! Çin aşısı fakirlere Alman aşısı zenginlere mi yapılacak 
Pfizer ve BioNtech aşılarının zengin elitlere, Çin'den gelen aşının ise normal vatandaşa yapılacağı iddiasını Abdulkadir Selvi Fahrettin Koca'ya sordu. Koca iddialara yanıt verdi. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya merak edilen gelişmeleri sordu. 

Selvi'nin "Pfizer ve BioNTech aşılarının elitlere yapılacağı, Çin’den gelecek aşıların normal halka yapılacağı şeklinde değerlendirmeler yapılıyor, öyle mi olacak?" şeklindeki sorusuna Bakan Koca şu yanıtı verdi: 

Ben şunu çok rahat söyleyebilirim, bilim insanlarımız aşıların menşeine bakmadan teknolojisini vatandaşımıza anlattığı sürece, birçok kimse Sinovac ya da inaktif dediğimiz aşıyı yapmayı daha çok tercih edecek. Yani Çin aşısını.

Zengin fakir ayrımı var mı? 

Böyle bir ayrım söz konusu değil, böyle bir ayrım asla söz konusu olamaz. Çünkü bu aşıyla ilgili Bilim Kurulu’nun belirlediği stratejiyi açıklamış olduk. Onu detaylandıracağız. Vatandaşın riskine göre, yaşına göre, hastalık durumuna göre aşıyı yapacağız. Sınıfına göre değil. Böyle bir şey asla söz konusu olmayacak.

İktidara yakın olanlara aşı yapılmaya başlandı mı?

Bunu daha önce de söylemiştim. Böyle bir durum söz konusu olamaz. İki, bir aşının Türkiye’de uygulanabilmesi için demin de bahsettiğim gibi her gelen partinin 14 günlük asgari Titck ve Halk Sağlığı laboratuvarlarında incelemeden geçmedikçe kullanılması söz konusu olamaz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar