Günde ortalama 17 bin başvuru yapılıyor! Hayırlı cumalar CİMER

Günde ortalama 17 bin başvuru yapılıyor! Hayırlı cumalar CİMER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne 2021 yılında günde ortalama 17 bin başvuru yapıldı. En çok başvuru İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldi.

CİMER'e 2021 yılında 6 milyon başvuru yapılırken, en çok başvuru İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldi. Başvurular arasında rüyasını anlatıp tabirini soranlar bile bulunurken, çocukların CİMER'e ilgisinin artması dikkat çekti.

2021 yılı verilerine ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Durmuş Ersoy, "Toplumsal ve ekonomik hayata ilişkin başvurular birinci sırada, eğitim ve sağlık konularında da çok fazla başvuru alıyoruz" dedi.

RÜYA TABİRİ İSTEYEN VAR

Milliyet'teki habere göre başvuruların yüzde 45'i talep içerikli olduğunu söyleyen Ersoy, günde ortalama 17 bin başvuru geldiğini belirterek "Yıl sonunda yaklaşık 6 milyon 100 bin başvuru almış olacağız. Bunların içinde her gün başvuru yapan vatandaşlarımız, her hafta 'Hayırlı Cumalar' diye mesaj atan, gördüğü rüyasını anlatan ve rüya tabiri isteyen, sevdiği dizinin bir bölümünün kendi mahallesinde çekilmesini isteyenler de var" diye konuştu.

Her başvuruya dönüş yaptıklarını vurgulayan Ersoy, "6 milyon başvurunun yüzde 91'i cevaplanmış durumda" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar