Günde bir avuç fındık tüketin!

Günde bir avuç fındık tüketin!
Uzmanlara göre günde bir avuç fındık tüketimi kalp hastalıklarından koruyor.

Günde bir avuç fındık tüketin!

Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongresi’nde İranlı bilim insanları tarafından sunulan araştırmada, düzenli tuzsuz kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıklarından ölüm riskini azalttığı belirtildi. 

Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) Kongresi’nde sunulan araştırmada, düzenli tuzsuz kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıklarından ölüm riskini azalttığı belirtildi. İranlı bilim insanları, haftada iki kez tuzsuz kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıklarından ölüm olasılığını yüzde 17 azalttığını tespit etti. Araştırma kapsamında , Isfahan, Arak ve Necefabad ilçelerinin kentsel ve kırsal bölgelerinden kardiyovasküler hastalık öyküsü olmayan 35 yaş ve üstü toplam 5 bin yetişkinin verileri incelendi.  Sonuçlar koroner kalp hastalığı, inme, total kardiyovasküler hastalık, herhangi bir nedenden ölüm ve kardiyovasküler hastalıklarla ilişkilendirilerek incelendi. Katılımcılar ve aile üyeleri, kardiyovasküler hastalıklar ve buna bağlı ölüm olayları için 2013 yılına kadar her iki yılda bir mülakata alındı. Yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivite ne olursa olsun deneklerin fiziksel durumu ve beslenmeye fındık, ceviz ve bademin eklenmesi arasında bağlantı ortaya çıkarıldı.

Araştırmada haftada iki veya daha fazla fındık tüketenlerin, iki haftada bir kez fındık tüketenlere kıyasla yüzde 17 daha düşük kardiyovasküler ölüm riski taşıdığı belirlendi. Kuruyemişlerin iyi bir doymamış yağ kaynağı olduğunu dile getiren Noushin Mohammadifard ‘’Kuruyemişler taze olmalıdır, çünkü doymamış yağlar eski somunlarda okside olabilir bu da yararlı olan besinin zararlı olmasına sebep olur’’ dedi. Avrupa Kardiyoloji Derneği sağlıklı bir diyetin özelliklerinden biri olarak günde 30 gram tuzsuz fındık tüketilmesini öneriyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar