Günde 2 tatlı kaşığı her derde deva!

Günde 2 tatlı kaşığı her derde deva!
Direkt kana karışan, kilo aldırmayan ve düzenli olarak kullanıldığı zaman bağışıklık sistemini güçlendiren polen birçok hastaya şifa oluyor.

Direkt kana karışan, kilo aldırmayan ve düzenli olarak kullanıldığı zaman bağışıklık sistemini güçlendiren polen birçok hastaya şifa oluyor.

Güçlü bir antioksidan

Polen de bulunan antioksidan özelliği vücudunuzun yenilenmesine ve yaşlanma etkilerini geciktirmeye yardımcı olur. Her gün düzenli polen tüketmeniz tavsiye edilir.

Enerji verir

Polenin içinde bulunan besin serisi çok geniş olduğu için vücuda büyük bir oranda doğal enerji verir. İçerisinde bulunan karbonhidrat, protein ve B vitaminleri sayesinde tüm gün vücudunuz yorgunluğa karşı direnç kazanır.

Cildinizi korur

Arı poleni, ciltte oluşan sedef ve egzama gibi tahrişlerin tedavisinde kullanılır. İçerdiği zengin miktardaki aminoasitler ve vitaminler cildi korur ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.

Solunum yolu hastalıklarına yardımcı olur

Polenin yüksek miktarda etkili antioksidan içerdiğini artık hepimiz biliyoruz. Bu özelliği sayesinde insan vücudunun akciğer dokuları üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle astım ataklarını hafifletmeye ve tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Başlangıç aşamasında astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi edebilir.

Alerjileri giderir

Bu konu ile ilgili yapılan araştırmalar da arı poleninin, alerjik hastalıklarını giderdiği ortaya konulmuştur. İnsanlar üzerinde yapılan deneyde, hastaların %94'ü arı poleni yardımı ile sağlıklarına kavuşturulmuştur. Deney sonucu sinüs, alerji ve alerjik astım gibi sorunların giderildiği ortaya çıkmıştır. Özellikle solunum yolu hastalıkları olan astım ve bronşite karşı inanılmaz etkili olduğu söylenmektedir.

Sindirim sistemini korur

Arı poleni, sindirim sistemi sağlığını koruyan yardımcı enzimler içerir. Enzimler arı poleni ile alındığında, gıdalardan alabileceğimiz tüm sağlıklı besinleri de almış oluruz.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Düzenli tüketilen arı poleni bünyeyi mikroplardan korur. İçerisinde bulunan antibiyotik özelliği ile bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Prostatı engelleyebilir

Arı poleni, prostat sorunu yaşayan erkekler için faydalıdır. İlerde prostata yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. Özellikle sık idrara çıkma dürtülerini durdurmak için inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.

Menopoz belirtilerini hafifletir

Menopoz dönemine giren kadınlarda ateş basması gibi bazı rahatsızlık verici belirtiler ortaya çıkar. Arı polenin menopoz belirtilerini hafifletmeye yardımcı olduğu bilimsel araştırmalarla da gösterilmiştir.

Kısırlık sorunlarını giderebilir

Arı poleni yumurtalık fonksiyonunu canlandırabilir ve gebelik sürecini hızlandırabilir. Çünkü arı poleni afrodizyak hormonsal güçlendirici olarak bilinir.

Kalp ve damar sağlığını korur

Arı poleni kardiyovasküler sistemi desteklemektedir ve kılcal damarları, kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olan bir antioksidan olan bioflavonoidi bünyesinden barındırmaktadır. Bu antioksidan damar sağlığının korunması açısından büyük bir önem teşkil etmektedir. Tüm bu belirtilenlerin dışında kanın pıhtılaşmasına, kalp krizi ve inme gibi risklerin oluşumunu engellemekte veya risk seviyesini azaltmaktadır.

Yara iyileşmesini hızlandırır ve enfeksiyonu önler

Kesik ve diğer yaraların vücut tarafından daha hızlı tamir edilmesini sağlar ve bu yaraların enfeksiyon kapmasını önlemeye yardımcı olur.

Polen nasıl tüketilir, nasıl kullanılır?

Arı poleni takviyeleri birçok kişi tarafından güvenli bir biçimde tüketilebilir. Ancak polen veya arı sokmasına karşı alerjisi olan bireyler, hamile veya emziren kadınlar, kan sulandırıcı kullananlar polen tüketmemelidir.

Polen nasıl tüketilir ve kullanılır sorusunu uzmanlar şu şekilde yanıtlıyor:

"Çocuklar tarafından günde en az 1-2 tatlı kaşığı, yetişkinler tarafından günde en az 2-4 tatlı kaşığı tüketilebilir. Doğrudan çiğnenerek ya da su, süt, meyve suyu veya yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar