Gültekin Uysal: İktidar yeni bir hikaye yazmak istiyor ama imkânı yok

Gültekin Uysal: İktidar yeni bir hikaye yazmak istiyor ama imkânı yok
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP hükümetinin değişim havası yakalamak istediğini ama imkanı olmadığını söyledi.

"İktidarın yeni bir hikaye yazmaya imkanı yok"

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kanal 42 TV'de ekrana gelen Sümen Altı programında Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğine dikkat çekti.

AKP'nin açıkladığı reform paketlerini değerlendiren Gültekin Uysal, "Reform, yeni anayasa gibi birtakım programlar açıklıyorlar. ‘Acaba bir değişim havası yakalayabilir miyim’ diyecekler. Yakalayabilme imkanları yok." ifadelerini kullandı.

AKP DEĞİŞİM HAVASI YAKALAMAK İSTİYOR

Bugünkü tabloya bakınca Türkiye’nin bir iktidar değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Uysal, “Güçlüyseniz tartıya çıkmaktan korkmayın. Kontrol dışına çıkmış ekonomik veriler, işletmelerin kapatılması, gayrisafi milli hasılanın düşüşü... Kabaca şöyle bir tarif yapabilirim. İktidar, kısa sürede bunu tersine döndürmeyi deneyecek. Yeni bir hikaye yazmak isteyecek. Reform, yeni anayasa gibi birtakım programlar açıklıyorlar. ‘Acaba bir değişim havası yakalayabilir miyim’ diyecekler. Yakalayabilme imkanları yok. Bunun dışında da yüzde 50+1 dengesi bu zamana kadar çok klasik bildiğimiz ‘havuç-sopa politikası’ üzerinden yürütüldü. Birtakım vaatlerde bulunarak olumlu manada motivasyon, teşvikler koyarak insanları ittifak içerisine almak noktasında iktidarın teşebbüsleri oldu. Bu zamana kadar havuç politikasıyla bir şeyler elde edilemedi. Gazetecilerin sürekli olarak darp edilmesinden de başlayarak anlaşılıyor ki, havuç politikası döneminden sopa politikası dönemine geçti Türkiye.” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar