Gülşen isyan etti: Bu katliamı yapanların cezasını...

Gülşen isyan etti: Bu katliamı yapanların cezasını...
Ordu’nun Fatsa ilçesinde 5 yıldır faaliyette olan altın madeninin neden olduğu çevre felaketini görenler isyan etti. TEMA Vakfı, paylaştığı videoda altın madeninin neden olduğu çevre felaketini gözler önüne serdi. Ünlü şarkıcı Gülşen de bu felakete tepki göstererek,"Katliamı yapanların da vesile olanların da cezasını yine doğa kendisi verecek" dedi.

Fatsa'da 5 yıldır faaliyet gösteren altın madeninin neden olduğu çevre felaketi sosyal medyada gündem oldu. TEMA Vakfı, sosyal medyada yayınladığı videoda 5 yıldır işletilen madenin bölgede geri dönülmez kayıplara neden olduğu vurgulandı.TEMA Vakfı’nın videosunda şu ifadeler yer aldı:"Altın madeni hakkında Fatsalıların anlatacakları var! Altın madeni sadece 5 yılda, Fatsa’da geri dönülmez kayıplara neden oldu" notuyla paylaşılan videoda Fatsalıların "Bu kadar ormanlar gitti, bu kadar ağaçlar gitti. Bu memlekette benim çocuklarım, torunlarım yarın yaşayamayacaksa, yazık olsun bizlere diyebiliyorum yani. Ağaçlarımız vardı, hepsini yok ettiler"  dedi. 

"DERİN BİR ACIYLA İZLİYORUM"

Ünlü şarkıcı Gülşen, altın madeninin 5 yılda Fatsa’yı getirdiği duruma isyan etti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir Ordu’lu olarak ama öncelikle ülkemin her karış toprağına aşık doğa sever bir vatandaş olarak memleketimin başına gelenleri derin bir acıyla izliyorum. Bu geri dönüşü olmayan katliamı yapanların da vesile olanların da cezasını yine doğa kendisi verecek" ifadelerine yer verdi. 

“VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI BÜYÜK TEHLİKEDE"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada Fatsa’daki altın madeninin neden olduğu çevre felaketine dikkat çekerek, vatandaşların sağlığının risk olduğunu vurguladı.Torun, açıklamasında Fatsa’daki siyanürlü altın madenciliği uygulaması sonucu oluşan çevre kirliliğini hatırlatan CHP’li Torun, “Madenin çevresinden alınan 32 toprak ve 11 adet su örneği üzerinde yapılan testlerle bölgede meydana gelen çevre kirliliği çok net bir şekilde ortaya konuldu” diyerek şu ifadeleri kullandı:“Buna göre toprak ve derelerdeki zehirli metaller ortalamanın katbekat üzerinde. Yer kabuğunda ortalama 20 ppm (milyonda bir) düzeyinde olması gereken kurşun değerleri, madenin çevresinde yaklaşık 5 ile 7 kat arasında daha fazla çıktı. “Kızılcasu ve Erenyurt deresinin Elekçi ırmağıyla buluştuğu noktada kurşun değeri 10 kat kadar daha fazla. Arsenik değerleri de normalden 6-7 kat fazla. Çok ciddi bir çevre katliamı ve yurttaşlarımız için sağlığı açısından hayati risk ile karşı karşıyayız.

68 İLDE MADEN İHALESİ AÇILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) 68 ilde toplamda 766 adet maden sahası için Eylül ayının başında ihale başlattı. Karar kapsamında Ordu, Mesudiye'de de 9 yer maden sahası olarak belirlendi.68 ilde ihaleye çıkarılacak madencilikle ilgili alanlar, çoğunlukla orman ve mera alanları ile sulak ve verimli tarım alanlarını kapsıyor.Yaklaşık 892 bin 894 hektar (300 bin futbol sahası büyüklüğünde) alanı kapsayan maden arama ve işletme ihaleleri 28 Eylül’de sona eriyor.  
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar