GSS ve Bağ-Kur prim borçlularına sağlık hizmeti var ilaç yok

GSS ve Bağ-Kur prim borçlularına sağlık hizmeti var ilaç yok
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borçlularının 31 Aralık 2020 tarihine kadar Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alabilmelerine olanak sağlanırken SGK'nın tedavide kullanılacak ilaçları karşılamaması nedeniyle vatandaşlar eczaneden ilaçlarını alamıyor.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur’a prim borcu olanların ve bunların bakmakla yükümlü oldukları aileleri bireylerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için 60 günden fazla prim borcu olmaması gerekiyor.

Günboyu yazarı Mehmet Akif Cenkci'nin aktardığı bilgilere göre 8 Ocak 2020 tarihli 2040 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile prim borcu olanların ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti alabilmelerine olanak sağlanmıştı. Ancak prim borcu olan sigortalılar ve hak sahipleri tedavi hizmetini kesintisiz alsalar bile Sosyal Güvenlik Kurumunun tedavide kullanılacak ilaçları karşılamaması nedeniyle eczaneden hekimin reçete ettiği ilaçlarını alamıyor.

Sağlık hizmetini sağlayıp devamda ise tedavinin vazgeçilmezi olan ilacı karşılamamak sigortalıları zor düşürmekte, ilaçlarını alamamaları nedeniyle sağlıkları ciddi risk altına giriyor.

Korona virüs salgını nedeniyle sosyal ve ekonomik yönden zor günler geçiren, işini kaybeden, özellikle günlük ve yevmiyeli işlerde çalışan ve prim borçlarını ödeyemeyen bu sigortalıların en azından salgın sürecinde ilaçlarının SGK tarafından karşılanması gerektiği ifade ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar