Gram altında rekor seviye!

Gram altında rekor seviye!
Dolarda yaşanan artış gram altı fiyatlarının da rekor seviyeye taşırken, gram altın 498 TL'nin üzerine çıkarak 500 TL sınırına dayandı.

Piyasalarda oldukça hareketli bir gün yaşanıyor. Dolar/TL 8.15 ile rekor seviyelere yükselirken gram altın da 498 TL’nin üzerine çıkarak rekor kırdı. Ons altın fiyatlarının 1.905 dolar seviyesinde seyrettiği günde iç piyasada dolar kurunda yaşanan artış, gram altının rekor kırmasına neden oldu. Sözcü'de yer alan habere göre, GCM Yatırım Yardımcı Analisti Kaan Kutsar altına yaşanan yükselişi değerlendirdi. 

"YÜKSELİŞ DOLARDAN KAYNAKLI"

Ons altın fiyatlarının ABD’deki mali teşvik paketi görüşmelerinde yaşanan soruna bağlı olarak gerilediğini belirten Kutsar, “İç piyasada dolar kurunda yaşanan yükseliş gram altın fiyatlarını yükseltiyor. 500 psikolojik, önemli bir seviye. Bu seviyenin aşılması durumunda 505 TL, kalıcı olması durumunda ise 510 TL görülebilir” dedi.

opgiopg.jpg

"SERT DİYEBİLECEĞİMİZ BİR FİYATLAMA"

ABD seçimleri, enflasyon raporu ve AB ile olan ilişkiler gibi piyasalara dair gelişmelerin yakından izleneceğini belirten Kutsar, “Dolar/TL’de nispeten sert diyebileceğimiz bir fiyatlama olduğu için gelişmeler terse dönmeye de imkan çıkarabilir. Ancak bugün yaşanan yükseliş tamamen dolar kaynaklı” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar