Görme Engelliler Futsal Milli Takımı dünya üçüncülüğü için oynayacak

Görme Engelliler Futsal Milli Takımı dünya üçüncülüğü için oynayacak
Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) B2 - B3 Futsal Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden Milli Takımımız, İspanya’yı 6-4’lük skorla mağlup ederek üçüncülük - dördüncülük maçında oynamaya hak kazandı.

Dünya üçüncülüğü için oynayacaklar

Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) B2 - B3 Futsal Dünya Şampiyonası’nın 10’uncu gününde Türkiye, İspanya ile karşılaştı. Milliler, salondan 6-4’lük skorla galip ayrıldı ve üçüncülük - dördüncülük maçında Rusya ile karşılaşmaya hak kazandı.

ALİ GENÇ: MADALYA ALMAK İSTİYORUZ

Görme Engelliler Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Genç, İspanya maçında final şanslarının da olduğunu dile getirerek, "9 fark atabilseydik finalde olacaktık. Averajla maalesef İngiltere çıktı. Rusya, İngiltere ve biz aynı puanla bitirmemize rağmen averajla İngiltere final oynayacak. Dün çok üzüldük. Bizim 4-1 yendiğimiz Rusya, bugün İngiltere’yi 3-0 yendi. Herkes birbirini yendi. Bizim de onların seviyesinde olduğumuzu gösterdik. Yarın tekrar Rusya ile oynayacağız. Grupta onları 4-1 yendik ama bu tekrar kesin kazanacağımız anlamını taşımıyor. Yarın mücadelemizi verip, madalya almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ HEP İLK 4 İÇİNDE KALMAK"

Her yıl üzerine koyduklarını söyleyen Genç, şöyle konuştu: "Bunu tüm yabancı takım koçları ve idarecileri de söylüyor. Bu da bizim ivmemizi yukarı doğru çıkardığı için hedefimiz büyük. Bugüne kadar Dünya Şampiyonası’nda en iyi derecemiz 6’ncılıktı. Bugün final grubundayız ve 3’üncülük maçına çıkıyoruz. Bunu her yıl inşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda hep ilk 3’ün, ilk 4’ün içinde kalma hedefi koyduk. Şampiyonluk olur, 3’üncülük olur ama hedefimiz hep ilk 4 final grubunun içinde kalmak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar