Google'ın yapay zekası şakadan anlayacak!

Google'ın yapay zekası şakadan anlayacak!
Google'ın düzenlediği I/O 2022 geliştirici konferansında yapay zeka konusunda yapılan atılımlar öne çıktı. Kullanıcının karşısına önemli iyileştirmelerle çıkmayı planlayan Google'ın PaLM adlı yapay zekası şakaları anlama ve cevap verme yeteneğine sahip.

GOOGLE'IN YAPAY ZEKASI ŞAKADAN ANLAYACAK!

 
I/O 2022 konferasında duyurulan yeni Pathways Language Model (PaLM), yetenekleriyle ön plana çıkıyor. “Mizah ve şakaların mantığını” eğitilmeden öğrenen yapay zeka, internette bulunmayan bir şakayı bile anlama yeteneğine sahip.
 
Google’ın PaLM ile temel amacı eğitilmeden öğrenen bir yapay zeka yaratmak. Bu, insanlar ve makineler arasında önceden belirlenmiş araçlar yardımıyla iletişim kurmaktan uzaklaştırabilir ve sorunsuz bir şekilde etkileşim sağlanabilir.
 
Google CEO’su Sundar Pichai konferansta yaptığı konuşmada, iletişim konusunda önemli bir sorununun göz ardı edildiğini söyledi. Pichai, PaLm için şu örneği verdi: "New York’ta popüler olan pizza malzemelerini Bengalce sorulduğunda PaLM İngilizce aramalar yapabilir ve kullanıcıya Bengalce’de yanıt verebilir" (Shiftdelete.net)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar