Google'dan içimizi rahatlatacak özellik

Google'dan içimizi rahatlatacak özellik
Teknoloji şirketleri sadece kendi verilerini değil; kullanıcılarının da verilerini düşündüğü çalışmalarına devam ediyor. Yeni ortaya çıkan bir haberle, Google da kullanıcıların içini rahatlatacak bir uygulamaya imza attı.

GOOGLE'DAN İÇİMİZİ RAHATLATACAK ÖZELLİK

Günümüz şartlarında siber suç, hack haberleri gelmeye devam ettikçe şirketler ve bizler de veri güvenliğinden endişe duymaya başladık. Endişelerimizi paylaşan bazı şirketlerde bu konuda çalışmalara büyük bir hız kazandırmış durumda. Geçtiğimiz günlerde de kullanıcıların veri güvenliği konusunda sıkıntı yaşamamaları için Apple, uygulama geliştirmekte zorlandığı haberiyle gündeme gelmişti.
 

 
VERİ GÜVENLİĞİ KISMI
 
Google, bünyesine eklediği yeni özelliği ile kullanıcıların veri güvenliği konusunda endişe duyup duymamaları gerektiğini gösterebilecek. Play Store’da mağazadaki uygulamalara eklenen yeni ‘Veri Güvenliği’ kısmında hangi verilerinizin kullanıldığını görebileceksiniz. Bununla birlikte uygulamaların verilerinizi nereye gönderdiği veya hangi verilerinizin toplandığı gibi sorularınızda yine bu özellik sayesinde cevap bulabilecek.
 
Bununla birlikte kullanıcılar hangi amaçla verilerinin toplandığını da yine bu sekmeden görebilecek. Google tarafından tüm geliştiricilerin kullandıkları veri bilgilerini eklemesi zorunlu kılındı. Ancak bunun için 20 Temmuz 2022’ye kadar zaman verildi. Yani şu anda Play Store’da bazı uygulamalarda bu seçeneği göremiyor olsanız da yakında tüm uygulamalarda göreceğiniz kesin. (Webtekno)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar