Google'dan 'erişim sorunu' açıklaması

Google'dan 'erişim sorunu' açıklaması
Türkiye genelinde kullanıcıların öğlen saatlerinde Google'ın servis sağlayıcısı olduğu Gmail, YouTube gibi servislere erişim sağlayamamasının ardından bu servisler tekrar kullanılabilir hale geldi. Erişim sorununa ilişkin Google'dan bir açıklama yapıldı.

Türkiye genelinde kullanıcılar öğlen saatlerinde Google'ın servis sağlayıcısı olduğu Gmail, YouTube gibi servislere erişim sağlayamadı. Erişim sorunu bir süre sonra giderilirken Google'dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Google'dan yapılan açıklamada, "Google’ın Bulgaristan’daki ağı üzerinde yönlendirilmiş olan trafikte yaşanan birden fazla eşzamanlı fiber kesintisi sorunu, etkilenen tüm kullanıcılar için Türkiye Saati ile 13:36 (ABD / Pasifik zamanı ile 19 Aralık 2019 02:36) itibarı ile tamamen çözülmüştür. Bu süre içinde, Google hizmetlerine Bulgaristan ağ bağlantı noktamız üzerinden erişen kullanıcılar, sözkonusu Google hizmetlerine ulaşamamıştır.

Sorunun çözümüne kadar geçen sürede gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Sorunun temel nedenini belirlemiş ve etkilenen trafiği, ağımızın sorundan etkilenmiş olan kısımlarının etrafına yönlendirmiş durumdayız. Konuyla ilgili dahili bir araştırma sürdürüyoruz. İleriki bir tarihte ayrıntılı bir olay özetini de paylaşmış olacağız." denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar