Google'dan çok önemli güvenlik atağı! Şirket 9 Kasım'ı işaret etti

Google'dan çok önemli güvenlik atağı! Şirket 9 Kasım'ı işaret etti
Son zamanlarda yaptığı yenilik ve atılımlarla öne çıkan Google, kullanıcı hesap güvenliğini arttıracak yeni bir adım atacağını duyurdu. Şirket, 9 Kasım'dan itibaren iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini otomatik olarak aktif hale getirecek.

Kullanıcı hesap güvenliğini arttırmak isteyen Google, geçtiğimiz Ekim ayında "150 milyon Google kullanıcısını 2021’in sonunda 2 Adımlı Doğrulama’ya otomatik olarak kaydetmeyi planlıyoruz" sözlerini dile getirmişti. İki adımlı kimlik doğrulama özelliğinin kullanım oranını arttırmak isteyen şirket, Google hesaplarına giriş yönteminin 9 Kasım’dan itibaren otomatik olarak değişeceğini bildirdi.

DEVRE DIŞI BIRAKILABİLECEK

Donanım Haber'in haberine göre, birçok kullanıcı için aktif hale gelecek özellik, her oturum açıldığında tek kullanımlık şifre içeren bir SMS veya e-posta alınmasını gerekli hale getirecek. Gönderilen kodun girilmesiyle kullanıcıların telefon üzerinden seçim yapmaları istenecek ve hesaplara giriş sağlanacak.

Google, giriş yöntemini otomatik olarak değiştiriyor olsa da, kullanıcılar iki adımlı kimlik doğrulama özelliğini güvenlik ayarlarından devre dışı bırakabilecekler. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar