Google'a 'veri gizliliği'ni ihlal mi ediyor? Şok suçlama!

Google'a 'veri gizliliği'ni ihlal mi ediyor? Şok suçlama!
Avustralya Tüketici ve Rekabet Komisyonu Başkanı Rod Sims, yaptığı açıklamada "Kişisel bilgilerin kullanımı konusunda yanlış yönlendirdiğini düşünüyoruz" dedi.

Google'a 'veri gizliliği' suçlaması

Avustralya Tüketici ve Rekabet Komisyonu (ACCC), Alphabet’in Google’ını, kullanıcılaırn kişisel verilerini hedefli reklamcılık için kullanma iznini almak, milyonlarca para cezası istemek ve emsal teşkil etmek amacıyla suçladı.

Bu durum, ABD ve Avrupalı milletvekillerinin son zamanlarda teknoloji şirketlerinin kullanıcı verilerine nasıl işlem yapmalarına odaklanmalarıyla birlikte veri gizliliği üzerinde dünya çapında incelemelerin artmasıyla ortaya çıktı.

"YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR"

ACCC yaptığı açıklamada, şirketin tüketicilerin açık rızalarını almadan ve hesaplarındaki kişisel bilgileri, 2016 yılında DoubleClick ve Google teknolojisini kullanan Google dışı sitelere kullanıcıların verilerini reklam gösterimi amacıyla bilgilendirme yapmadan paylaştığını belirtti.

ACCC başkanı Rod Sims, konu ile ilgili şunları kaydetti: “Google, Avustralyalı tüketicileri Google'a bağlı olmayan web sitelerindeki internet etkinliği de dahil olmak üzere büyük miktarda kişisel bilgilerin kullanımı konusunda yanlış yönlendirdiğini düşünüyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar