Google ve Qualcomm yapay zeka gelişimi için harekete geçti

Google ve Qualcomm yapay zeka gelişimi için harekete geçti
Qualcomm bugün düzenlediği Snapdragon 2021 etkinliğinde Google Cloud’un Nöral Mimari teknolojisini kendi platformuna getirmek için bir işbirliğine gittiğini duyurdu.

Qualcomm bugün yapmış olduğu etkinlikte yapay zeka sistemleri konusunda Google ile bir işbirliği içerisinde olduğunu açıkladı.

Qualcomm, yapmış olduğu bu duyurunun kendisini Google Cloud Vertex AI Sinir Mimarisi Arama hizmetini sunan ilk işlemci ve yonga üreticisi konumuna getirdiğini söylüyor. İlk olarak yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1 ile birlikte mobil platformlarda, ardından IoT, otomotiv ve XR gibi diğer alanlarda da Snapdragon çatısı altında sunulacağını belirtti.

Yapay zekayla ilgili donanımlar her geçen gün daha da yaygın bir hale geliyor. Dikkatlerse genellikle spesifik çözümlerden oluşan yazılımlara çevriliyor. Optimizasyonsa AI için MLOps iş akışlarını geliştiriyor. Bu iş birliğiyle birlikte Qualcomm, Snapdragon için yapay zeka modellerinin geliştirilmesini hızlandırmayı hedefliyor.

Google Cloud, Mayıs ayında Vertex AI Neural Architecture Search’ü kendi yapay zeka modellerini geliştirmek, dağıtmak ve sürdürmek için birleşik yapıya sahip bir platform olarak duyurdu. Şirkete göre Vertex AI ile eğitim modelleri, diğer platformlara kıyasla neredeyse yüzde 80 daha az kod satırı gerektiriyor.

Google, bilgi işlem vizyonundan dil ve yapılandırılmış verilere kadar şirketi güçlendirmek için halihazırda dahili olarak kullanılanla aynı araç takımı olduğunu iddia ediyor. Vertex AI çeşitli araçlardan oluşuyor. Fakat Qualcomm, özellikle Sinir Mimarisi Arama (Neural Processing) özelliğinin üzerine gidiyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, bu sistem sayesinde Qualcomm geliştirmiş olduğu yapay zeka modellerini optimize etmeye çalışıyor. Vertex AI NAS ise Qualcomm Neural Processing birimine entegre bir şekilde karşımıza çıkacak. Ayrıca Qualcomm AI üzerinde çalışmaya devam edecek. Qualcomm Başkan Yardımcısı June Yang, Google Cloud’da Bulut Yapay Zeka ve Endüstri Çözümleri hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu işbirliği ile Qualcomm Technologies artık yeni yapay zeka modellerini aylar yerine haftalar içinde oluşturup optimize edebilecek ve bunun Snapdragon destekli cihazları kullanan insanlar üzerindeki etkisinden ve potansiyelinden dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar