Google ve Microsoft'tan 'coronavirüs' hamlesi

Google ve Microsoft'tan 'coronavirüs' hamlesi
Çin'de ortaya çıkan corona virüsü tüm ilkeleri ve şirketleri tehdit etmeye devam ederken Google ve Microsoft'tan konuya ilişkin kritik bir karar geldi. Google ve Microsoft'un, coronavirüs nedeniyle Çin'deki üretim merkezlerini, Güneydoğu Asya'ya naklettiğini açıklandı.

Coronavirüs dünyadaki birçok ülkede etkisini artırarak sürdürürken büyük şirketlerden Çin ile ilgili radikal kararlar alınmaya başlandı.

Japonya'nın ulusal gazetesi Nikkie, ABD merkezli Google ve Microsoft'un, coronavirüsün (Covid-19) yayılmaya devam etmesi nedeniyle, Çin'deki üretimlerini, Güneydoğu Asya'daki ülkelere kaydırdığını bildirdi.

Habere göre Google en yeni akıllı telefonunu Pixel 4A'nın üretimine Nisan’da, ilerleyen aylarda da Pixel 5'in üretimine kuzey Vietnam’da başlamayı planlıyor.

Ayrıca, Microsoft da Vietnam'daki bazı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarını Vietnam’da üretmeye başlayacak. Geçen sene, birçok teknoloji şirketi, Çin ve ABD arasındaki ticaret gerilimlerinin artması ve anlaşmazlıktan kaynaklanan tarifeler nedeniyle ürünlerinin üretimi için başka ülkeleri düşünmeye başlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar