Google Tensor hakkında detaylar ortaya çıktı

Google Tensor hakkında detaylar ortaya çıktı
Google'ın üst düzey telefonlar için üreteceği Tensor işlemcisinden heyecanlandıran detaylar paylaşıldı. Çift Cortex-X1 süper çekirdek ile gelecek işlemci, kullanıcılarına yüksek performans sunmayı vadediyor.

Google’ın bugüne kadar geliştirdiği en iddialı akıllı telefon olma özelliğine sahip Pixel 6 serisi için yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Büyük heyecan uyandıran Google Tensor işlemcisi dikkat çekici olabilir. 

Donanımhaber'den İlkcan Girgin'in haberine göre; Samsung ile ortaklaşa geliştirilen Google Tensor yonga seti 2 adet Cortex-X1 çekirdeğini bir arada barındıracak. Normalde Cortex-X1 enerji tüketimi nedeniyle Qualcomm ve Samsung yonga setlerinde tek olarak kullanılıyor ancak Google farklı bir tercih yapmış. 

Yanında iki adet performans odaklı çekirdek ve 4 adet verimlilik odaklı çekirdek kullanılıyor. Grafik tarafında ise Mali-G78 birimine yer veriliyor. 5nm sürecindeki yonga seti özellikle yapay zekâ motorunun tercüme, dikte, görsel bilişim gibi konularda zirveye çıkmasını sağlıyor. Ayrıca sektörün en gelişmiş güvenlik katmanlarını da bünyesinde barındırıyor. 

Yine Samsung modem üzerinden bağlantı kuracak olan Google Pixel 6 modelinde ikili kamera, Pixel 6 Pro modelinde de telefoto destekli üçlü kamera yer alacak. Uzun bir süre tek kamera üzerinden yazılım desteğiyle fotoğraf kalitesini belirleyen Google yavaş yavaş çoklu kamera paketlerine de geçmiş oluyor. Google Pixel 6 serisi için Ekim ayında bir lansman bekleniyor. 

 


  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar