Google Play mağazasında Windows indirmeleri başladı

Google Play mağazasında Windows indirmeleri başladı
Google bu haftadan itibaren belirli ülkelerde Google Play üzerinden Android oyunlarının Windows sistemlere indirilebilmesine izin veriyor. Sistem bir emülatör kullanıyor.

Microsoft’un radikal bir kararla Windows 11 işletim sisteminde Android uygulamalarına destek sağlayacağını açıklaması sonrasında çalışmalar devam ediyor. Süreç şimdilik biraz zor olsa da Google’ın devreye girmesiyle hızlanacak. 

DonanımHaber'in haberine göre Google bir süre önce Windows 10 ve Windows 11 sistemler için Google Play oyunlarını yerleşik olarak indirmeye sunacağını açıklamıştı. Bu hafta itibariyle gelirli ülkelerde Google Play mağazasında Windows indirme seçeneği aktif oldu. 

ERİŞİME NE ZAMAN AÇILACAĞI BİLİNMİYOR

Lineage2M oyununun Google Play sayfasına masa üzerinden ulaşan kullanıcılar Download on Windows ibaresini görmeye başladı. Bu tuşa tıklandığında Windows üzerine bir exe dosyası indiriliyor. Dosyalar Purple adındaki bir emülasyon üzerinde çalıştırılıyor. 

Microsoft’un farklı bölgelerde farklı emülasyonlar mı kullanacağı şimdilik belirsiz. Ayrıca herkesin erişime ne zaman açılacağı da bilinmiyor. Windows 11 üzerinde Android uygulama desteği ise önümüzdeki ay ön izlemeye açılacak. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar