Google, iklim değişikliğine karşı mücadeleye devam ediyor! İşte Google Nest Renew ile gelen yenilikler

Google, iklim değişikliğine karşı mücadeleye devam ediyor! İşte Google Nest Renew ile gelen yenilikler
Google, akıllı evlerin iklim değişikliğine karşı mücadelede daha büyük bir pay sahibi olması için Nest termostatları üzerinde güncelleme yapmaya devam ediyor.

Son on yılda, Google’ın termostatları sayesinde ABD’deki insanlar evlerinde 80 milyar kWh‘den fazla enerji tasarrufu yaptı. Ancak bu yeterli değil ve sürdürülebilir bir yaşam için daha fazlası gerekiyor.

Shiftdelete'de yer alan habere göre, son olarak teknoloji şirketi birkaç yeni özellik duyurdu. Bu özellikler, Nest Renew adlı yeni bir serviste toplandı. Tamamen elektrik şebekelerine yönelik olan bu yeni özellikler kullanıcılara ne sağlayacak?


GOOGLE NEST RENEW İLE GELEN YENİLİKLER

Teknoloji şirketi, yeni servisin özelliklerini duyurdu. Yeni servis, termostatların enerji sağlayıcılarla iletişim kurmasını sağlamak için akıllı otomasyon kullanıyor. Böylece, evinize gelen elektriğin daha temiz olduğu saatlere bakarak, uyumlu Nest termostatlarınızı buna göre açıp kapatacak. Google Nest Renew‘in amacı en uygun zamanda en temiz enerjiyi vermek. Peki, bu ne anlama geliyor? Örneğin, öğleden sonra güneş enerjisiyle elde edilen elektrik daha yoğun olabilirken, rüzgarlı bir günde türbinlerden daha fazla güç gelebilir. Bölgeye bağlı olarak, elektrik şebekeleri elektriklerini çeşitli kaynaklardan alabiliyor.

Cihaz, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan bu enerjiyi en uygun zamanlarda kullanacak şekilde otomatik olarak ayarlanacak. Kısacası, Google Nest Renew programı, termostatınıza ne zaman daha ucuz, daha temiz enerji kullanacağını öğretmeyi amaçlıyor.

The Verge‘ün haberine göre, şirketin CEO’su Sundar Pichai, yeni servis için “türünün ilk programı” dedi. Cihazın en önemli özelliklerinden biri enerji değişimi. Bu özellik ile ısıtma ve soğutmanın otomatik olarak enerjinin daha ucuz ve/veya daha temiz olduğu zamanlara kaydırılması amaçlandı. Ayrıca Google Nest Renew’de aylık etki raporları özelliği bulunuyor. Bu özellik, saatlere göre bir evin kullandığı enerjinin ne kadar temiz olduğunun bir özetini çıkarıyor. Böylece, insanlar temiz enerjiden yararlanmak için cihazları ne zaman kullanacaklarını ayarlayabilir.

Google, güncellemeyi önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar