Google hızlanmak için altyapı yatırımlarını genişletiyor

Google hızlanmak için altyapı yatırımlarını genişletiyor
İnternetin öncü firmalarından Google, kıtalar arasında veri iletişimini desteklemek için altyapı yatırımlarını genişletiyor.

Google hem arama motoruyla, hem de diğer kullanışlı servisleriyle internetin lider firmalarından bir tanesi olarak görülüyor. İnternetin bir sahibi olmasa da özellikle Amerikalı şirketler yaptıkları katkılarla internetin seyrini değiştirdi. Teknoloji devi Google, Türkiye’yi de kısmen kapsayacak şekilde yeni altyapı yatırımlarına başladı.

BLUE VE RAMAN GOOGLE'IN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

İnterneti ayakta tutan şey büyük oranda denizaltındaki kablolardır. Bu kablolar dış etkenlerden çok iyi şekilde korunur ve çok hızlı veri aktarımı sunar. Google’ın inşa edeceği yalnızca iki kablo o kadar gelişmiş yapıda ki, kıtalar arasındaki iletişim hızlanacak. Ortadoğu ile Asya ve Doğu Avrupa arasındaki veri iletişiminde bant genişliği, Google’ın Blue ve Raman adını verdiği iki kablosuyla artacak. Kablolardan birine, nobel ödülü alan fizikçi Raman’ın adının verilmiş olması da hoş bir jest.

BANT GENİŞLİĞİNİ ARTIRIYOR

ShiftDelete.net'te yer alan habere göre, Google’ın halihazırda Antarktika’ya kadar uzanan dev bir denizaltı kablo ağı var. Bu kadar gelişmiş kablo sayısının fazla olması bant genişliğini büyük oranda artırıyor. Araştırmacılar bulunduğumuz coğrafyadaki bant genişliğini yetersiz görmüş olacak ki eklenen Blue ve Raman kabloları gelecekteki veri akışını sağlayacak.

Google yetkilileri yeni altyapı yatırımlarının tam olarak hangi amaca hizmet edeceğini söylemedi. Yine de “nesnelerin interneti” çağına geçtiğimiz yıllarda teknolojinin her geçen yıl geliştiğini görüyoruz. Bu da online kalmak için ekstra bant genişliği ihtiyacını doğuruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar