Google Chrome’dan önemli bir derdi bitirecek yenilik!

Google Chrome’dan önemli bir derdi bitirecek yenilik!
Google Chrome tarayıcının yeni sekme sayfasına fotoğraflar entegre oluyor. Bu özellik geliştiricilerin kullanımına açıldı.

Eylül ayının başında yayınlanan 93. sürümle birlikte Drive dosyaları Google Chrome uygulamasına yerleştirilmişti. Yeni sekme açtığınızda belgeler, yakın zamanda açtığınız/düzenlediğiniz Google Dokümanlar, E-Tablolar gibi verileri arama çubuğunun hemen altında görüntüleyebilirsiniz.

Google, bu entegrasyonu bir adım daha ileri taşıdı. Fotoğraflar uygulamasındaki dosyaları da tarayıcının içerisine yerleştirdi. Her seferinde Fotoğraflar’a web sayfasından ulaşma mecburiyeti ortadan kalkıyor.

YENİLİĞİN ADI CHROME CANARY

ShiftDelete.net'te yer alan habere göre Fotoğraflar Anıları, Google Chrome yeni sekmesinde gözükecek
Google Chrome’a eklenecek yeni özellikleri önceden deneyebilmemize olanak sağlayan Chrome Canary, Fotoğraflar’da depolanan görüntüleri yeni sekmeye entegre etti. Adres çubuğuna chrome://flags yazarak ulaşabileceğiniz ‘deneysel özellikler’ kısmında arama çubuğuna ‘NTP Photos Module’ yazarak sizler de yeni özelliğe erişebilirsiniz.

google-chrome.jpg

Bunu Enabled yani Etkin konumuna getirdiğinizde, Chrome Canary otomatik olarak tarayıcıda açık olan hesabınıza erişim sağlıyor ve Fotoğraflar’daki görüntülerinizi Google’ın sunucularından çekiyor. Yüklediğiniz tüm fotoğraflar değil, yalnızca Anılar kısmında kayıtlı olanlar yeni sekme sayfasına entegre ediliyor ve bunlara hızlıca ulaşabiliyorsunuz.

Özelliği ilk kez kullanacağınız zaman Chrome Canary’nin sizden istediği gerekli izni vermeniz gerekiyor. Sonrasında herhangi bir izne ihtiyaç duymuyorsunuz.

CHROME CANARY NASIL YÜKLENİR?

Canary aslında Chrome’un geliştiricilere hitap eden bir versiyonu. Google tarayıcıya ekleyeceği yeni özellikleri ilk olarak Canary’de deniyor. Son kullanıcıya ulaştırmadan evvel geliştiricilere sunuyor ve olası bir probleme karşı teknik geri bildirimler topluyor. Söz konusu özellik yayına hazır hale geldikten sonra her zaman kullandığımız normal Chrome sürümüne ekleniyor.

HENÜZ KARARLI ÇALIŞMIYOR!

Kullanıcıysanız Google, Chrome Canary’ye karşı dikkatli olmanızı tavsiye ediyor. Zira Canary tam olarak stabil ve kararlı çalışan bir tarayıcı değil. Örneğin ödevinizi yapıyorken bir anda çökebilir ve sizi mağdur edebilir. Bu nedenle günlük işleriniz için normal Chrome’u tercih etmenizde fayda var. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar