Google Asistan için 'sus' güncellemesi

Google Asistan için 'sus' güncellemesi
Google Asistan kullanıcılarının uzunca bir süredir beklediği ve cihazların olmadık anlarda çalışmaya başlamasını engelleyecek özellik geldi.

Bildiğiniz üzere akıllı hoparlörler ve asistan destekli cihazlar, çeşitli aramaları gerçekleştirmek, müzik çalmak veya bir sorunuza yanıt vermek için sizi 24 saat dinliyor. Bu anlamda cihazların aslında onlara bir şey söylemediğiniz veya sormadığınız anlarda da devreye girip yanlışlıkla yanıt verdiği olabiliyor. Google, bu tür anlarda Google Asistan destekli cihazınızı anında susturabilmeniz için yeni bir özelliği devreye soktuğunu açıkladı.

Google Registry, özel günler için kullanılabilecek yeni alan adı olan .day uzantısını kullanıcıların beğenisine sundu.

GOOGLE ASİSTAN TEK BİR KELİMEYLE SUSTURULABİLECEK

Shiftdelete.net'in haberine göre bildiğiniz gibi üretilen hemen hemen bütün sesli asistanları devreye sokmak için çeşitli anahtar sözcükler bulunuyor. Apple cephesinde bu, ‘Hey, Siri!’ iken, Google tarafındaysa asistanı uyandırmak için ‘Hey, Google!’ demeniz gerekiyor. Ancak hemen hemen bütün sesli asistanlar, gün içerisinde en az bir kez fonetik olarak benzer bir kelime veya cümleyi yanlış algılayarak bir anda devreye girebiliyor.

Her ne kadar çoğu zaman sesli asistanlar uyandıktan sonra sadece bir uyarı sesi vererek kapansa da bu durum her zaman geçerli olmuyor. Google Asistan kullanıcıları, zaman zaman sanki uzun bir cevaba ihtiyaç duyan bir soru sormuşlar gibi yaklaşık bir dakika boyunca asistanı dinlemek durumunda kalıyorlar. Bu durum can sıkıcı olabildiği gibi, cihazların şarjının da erkenden bitmesine sebep oluyor.

Bir süredir bu problem üzerinde çalışan Google, en sonunda pratik bir çözümle geldi. Geçtiğimiz dönemlerde yanlışlıkla devreye giren Google Asistan’ı durdurmak için öncelikle ‘Hey, Google’ demeniz ve ardından asistanı durdurmak için Stop! (Dur) demeniz gerekiyordu. Google tarafından getirilen yeni güncellemeyle birlikte, artık bir anda konuşmaya başlayan asistanı durdurmak için sadece Dur demeniz yeterli olacak. Böylece olmadık bir anda çalışan asistanı, iki ayrı komut vermeden susturmanız mümkün olacak.

Google, bu özelliğin şimdilik beta kullanıcılarına sunulduğunu ve çok yakın dönemde tüm Google Asistan kullanan cihazlara entegre edileceğini açıkladı. Peki sizler bu özellikle ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar