Google, AMP sayfalarının fişini resmen çekiyor!

Google, AMP sayfalarının fişini resmen çekiyor!
Google, yaklaşık beş yıldır hayatımızda olan AMP sayfalarının fişini çekiyor. Şirket, Temmuz güncellemesinde ilk adımını attı.

Teknoloji devi Google, özellikle son zamanlarda arama sonuçlarını geliştirmek için ciddi anlamda çalışıyor. ABD’li şirket Haziran ayında algoritmalarında önemli bir güncelleme yaptı. Web siteleri için önemli değişiklikler sunan bu güncelleme hala devam ediyor ve yeni değişiklikleriyle de gün yüzüne çıkıyor.

KALDIRILACAĞI DAHA ÖNCE AÇIKLANMIŞTI

Google’ın mobil cihazlarda uzun yıllardır kullandığı AMP sayfaları artık piyasadan kaldırılıyor. Birkaç ay önce resmi blog sayfasında bu konuyla ilgili açıklama yapan Google, AMP sayfaların ilerleyen zamanlarda kaldırılacağını ifade etmişti. Şimdi ise bu açıklamanın ardından Temmuz güncellemesiyle AMP (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) simgesi, arama sonuçlarından kalkmaya başladı.

TAMAMEN HAYATIMIZDAN ÇIKARTACAK

Shiftdelete.net'te yer alan habere göre amacı daha hızlı sayfalar vaat eden AMP, ortalama beş yıldan bu yana hayatımızda var. Ancak Google, 2021 yılındaki büyük güncellemeleriyle birlikte AMP’yi tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Şu anda arama sonuçlarında AMP’ye ait şimşek sembolünü kaldıran şirket, ilerleyen günlerde ise AMP projesini tamamen hayatımızdan çıkartacak.

google-ic.jpg
Yukarıdaki ekran resmi, arama sayfalarında yapılan değişiklikleri açıkça gösteriyor. Dikkatli bakarsanız ilk fotoğrafta arama sonuçlarında AMP simgesi görünürken, ikinci görselde ise Google bu simgeyi ortadan kaldırıyor.

Bu değişiklik yalnızca normal arama sonuçlarında yapılmıyor. Aynı zamanda Google Haberler ve ”news.google.com’da AMP sayfaları yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Bu alanda çalışmalarını sürdüren Google, önümüzdeki günlerde kullanıcılara her platformda AMP olmayan içerik sunmayı amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar