Google 23 yaşında. Büyük teknoloji devi hakkında merak edilen her şey...

Google 23 yaşında. Büyük teknoloji devi hakkında merak edilen her şey...
Kaliforniya'da kurulan Google, bugün 23. yaş gününü kutluyor. Peki Google nasıl kuruldu? Kurucusu kim? Google ile ilgili merak edilen her şey haberimizde...

İnternet ile iletişim halinde olan hemen herkesin kullandığı Google, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer almayı sürdürüyor. Bünyesine kattığı Youtube ile gücüne güç katan teknoloji devi, Google Plus dışında birçok alanda başarı sağladı. İşte Google’ın kariyeri…

GOOGLE NE ZAMAN KURULDU, KURUCUSU KİM?

CNN TÜRK'ün derlediği habere göre, 4 Eylül 1998 yılında Kaliforniya’da kurulan Google içinde bulunduğumuz ayda 23. doğum gününü kutluyor. Lary Page ve Sergey Brin tarafından kurulan arama motoru devi 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmî sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" yani ‘kötü olma’dır. 2006 yılında, hâlen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır.

google-ceo-larry-page.jpg

Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir.

 Kuruluşundan bugüne dek gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklıklar zincirinin meydana gelmesini sağladı. Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevrimiçi verimlilik yazılımları sunmakta, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masaüstüne kadar uzanmaktadır. Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük yapmıştır.

sergeybrin.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar