Gönenç Gürkaynak: AYM'ye gitmeme gerek kalmamalıydı

Gönenç Gürkaynak: AYM'ye gitmeme gerek kalmamalıydı
Türkiye erişimine açılmasının ardından Wikipedia’nın avukatı Gönenç Gürkaynak’tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Wikipedia'nın avukatı Gönenç Gürkaynak, AYM'nin siteye erişim engelinin kaldırılmasına hükmetmesinin ardından yaptığı açıklamada "Böyle bir konuda Anayasa Mahkemesi’ne gitmeme de AIHM’e gitmeme de gerek kalmamalıydı" dedi.

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararın BTK'ya ulaşmasının ardından Wikipedia, 2,5 yıl sonra kullanıcılarının hizmetine yeniden açılacağı duyuruldu.

Wikipedia'nın avukatı Gönenç Gürkaynak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "#Wikipedia avukatı olduğum için beyan vermeme hassasiyetime mola: Böyle bir konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmeme de AIHM'e gitmeme de gerek kalmamalıydı. O günlere daha hızlı ulaşacak yürütme ve yargı hassasiyetlerini edinmek için de, ülkemizde daha fazla ifade özgürlüğü lazımdır" ifadelerini kullandı.WIKIPEDIA NEDEN KAPATILDI?

Wikipedia 2017 yılında yayınlanan bazı içerikler nedeniyle ‘’Suriye’deki iç savaşı desteklediği ve Türkiye'yi teröristlerle işbirliği yapmakla suçladığı" öne sürülerek erişime kapatılmıştı.

Gerekçenin tam metninde “İçeriklerin 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi kapsamında terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzenini ve milli güvenliği tehdit eden, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesine bağlı olarak içeriklere erişimin engellenmesi nedeniyle internet sitesinin tümüne yönelik erişimin engellemesine dair tedbir kararının, aynı maddenin 2. fıkrası uyarınca onaylanmasına, belirtilen internet adresindeki içeriklere erişimin engellenmesi halinde hedeflenen amaç gerçekleşmiş olacağından www.wikipedia.org adlı internet sitesine tümden erişimin kaldırılmasına dair hüküm konulmuştur” denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar