Gökhan Günaydın'dan Ahmet Hakan'a: "Tüpçü, AKP kayyumu olarak atandı"

Gökhan Günaydın'dan Ahmet Hakan'a: "Tüpçü, AKP kayyumu olarak atandı"
Gazeteci Ahmet Hakan'la CHP eski Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın'ın program sonrasında iki isim de yazdıkları yazıyla tartışmayı devam ettiriyor. Günaydın, Hakan'a sosyal medyadan paylaşımda, "Tüpçü, AKP kayyumu olarak CNN'e atandı. Böylece tam bağımlı bir süreç doğdu" ifadelerini kullandı.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge adlı programında canlı yayınında sert tartışmalar çıkmıştı.

Programda, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi, eski Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın'ın ismi geçti. Günaydın, programa bağlanmak istedi. Yayına bağlanan Günaydın, Ahmet Hakan'a "Sizin gazeteci olarak göreviniz, burada olmayan bir adamın adını geçiriyorsanız, onu canlı yayına bağlayıp, cevap hakkını tanımak idi" derken, Ahmet Hakan da Günaydın'a, "Şu anda biz ne yaptık" diyerek yanıt verdi.

Canlı yayına bağlanmak için Ahmet Hakan'ın editörünü 10 dakika aradığını ve CHP'li Barış Yarkadaş'ı devreye soktuğunu belirten Günaydın, "Gazeteciliğin en temel kuralıdır bu" derken, Ahmet Hakan telefonun sesini kıstırarak, Günaydın'a çok sert tepki gösterdi.

Hakan, "Daha önceki haftalarda sizi yayına almak için arayan 20 yaşındaki bir kadın çalışanımızın cep telefonu numarasını sosyal medyada yayınladınız. Bu yaptığınıza rağmen şimdi cevap hakkı için sizi yayına bağladık ama siz üstüne bize gazetecilik dersi vermeye çalışıyorsunuz. Bize gazetecilik dersi veremezsiniz." diyerek Günaydın'ı yayından aldı.

Gökhan Günaydın, Facebook hesabından Ahmet Hakan'a cevap veren bir paylaşım yaptı.

Günaydın paylaşımında, "Tüpçü, AKP kayyumu olarak CNN'e atandı. Böylece tam bağımlı bir süreç doğdu. Bir gece çıkışta Ahmet Hakan kendisine kurulan bir pusunun ortasında kaldı" ifadelerini kullandı.

Günaydın'ın paylaşımından ilgili kısım şu şekilde:

"YAZIŞMALARI GÖSTERMEYE HAZIRIM"

"CNN ve Ahmet Hakan için yazacaklarım, bu yolun nasıl döşendiği açıklar gibi.. Bir zamanlar Ahmet Hakan programları izlenirdi bu ülkede. Örneğin 2012'de, Burhan Kuzu ile karşılıklı çıktığımız program, kendisinin moderatörlüğünde, hem bilgilendirir hem de izlenir bir düzey tutturabilmişti. Sonra devirler değişmeye devam etti. Tüpçü, AKP kayyumu olarak CNN'e atandı. Böylece tam bağımlı bir süreç doğdu. Bir gece çıkışta Ahmet Hakan kendisine kurulan bir pusunun ortasında kaldı. Bir yumruk dahi atmaya yeltendi mi bilmiyorum, aklından geçir(e)mediyse de bundan dolayı kınamam. Bir süre ara veren programlar tekrar başladı. Canlı yayında bir mafya bozuntusundan ve AKP adına aldığı tutumdan söz ettim, izleyen hafta "işadamı" sıfatıyla bunların tekzip metnini okudu. Kıbrıs’taydım, haber verdiler, tekrarından izledim acaba yüzü kızarmış mıdır okurken diye, hayır, program kapama rutini içinde metni okudu ve hayatına devam etti. Sonra yine bir canlı yayında, Gaziantep'te İŞİD mahalleleri var dedim diye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı'nı canlı yayına bağladı, tiz bir gürültüyle hep beraber beni Antep'e hakaret etmekle suçladılar, yalnızca iki gün sonra kentte bir apartmanda, bilmem kaçıncı katta bir IŞİD'li kendisini patlattı. Epey bir süre hiç sesleri çıkmadı, sonra art arda üç-dört yayına çağırdılar, kadrolu ve tetikçi konuklarının karşısındaki sandalyeleri göstererek. Açıkça yazdım, ‘dibe doğru yarışıyorsunuz, artık hiçbir saygın isim sizlerle beraber görünmek istemiyor, farkında değil misiniz’ dedim, programları reddettim. Aksini savundukları anda yazışmaları göstermeye hazırım…"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar