Gökçe Fırat Çulhaoğlu tahliye oldu

Gökçe Fırat Çulhaoğlu tahliye oldu
Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Dergisi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tahliye edildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hüküm kurulan 29 sanıklı FETÖ‘nün medya yapılanması dava dosyasına ilişkin temyiz incelemesini bitirdi ve 6 Mart 2020’de kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklar Abdullah Kılıç, Hanım Büşra Erdal, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hüseyin Aydın, Muhammet Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç ve Ufuk Şanlı hakkındaki işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, tüm delillerin hukuka uygun elde edildiği, savunmaların eksiksiz sergilendiği, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemlerin kanundaki suç tipine uyduğu ve yaptırımın kanuni bağlamda şahsileştirilmek suretiyle uygulandığını belirten daire, temyiz davasının reddi ve hükümlerin onanmasını kararlaştırdı.

8 SANIĞIN CEZASINA BOZMA KARARI

Yüksek mahkeme, diğer sanıklar Ahmet Memiş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız hakkında ise  FETÖ ile iltisaklı kuruluşlarda çalışma, iltisaklı banka nezdinde hesap kayıtlarının olmasından ve bu hesapları kullanmalarından ibaret eylemlerinin sanıkların örgüt üyesi olarak kabul edilmelerine yeterli olmadığının gözetilmediğine kanaat getirdi.

Bu sanıkların hukuki durumlarının takdir ve tayini gerekirken eksik araştırma yapılmasını kanuna aykırı sayan yüksek mahkeme, diğer sanıklardan Azmi Kalyoncu hakkında eksik araştırma yapılması, Ali Akkuş’un hukuki durumunun değerlendirilmemesi, Atilla Taş’ın ise hukuki durumunun belirlenmesi gerekirken, suç vasfında yanılgıya düşülerek eylemlerinin kül halinde terör örgütüne yardım olarak değerlendirilmesinin de kanuna aykırı olduğunu bildirdi.

Bu sanık ve sanık avukatlarının temyiz itirazlarının bu gerekçelerle yerinde görüldüğünü belirten daire, Ahmet Memiş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Azmi Kalyoncu, Ali Akkuş ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulmasına karar verdi.

Daire, Ali Akkuş’un adli kontrol uygulanarak tahliyesine, tutuklu bulunan diğer sanıklarla ilgili tahliye taleplerinin reddine de hükmetti.

MAHKEME 6 SANIĞI TAHLİYE ETTİ

Yargıtay ilamının ulaştığı, yargılamayı gerçekleştirip hüküm kuran İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, yeni bir tensip tutanağı hazırladı.

Mahkeme heyeti, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin bozma ilamı doğrultusunda haklarındaki hükümler bozulan tutuklu sanıklar Ahmet Memiş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız’ın, tutuklulukta geçirdikleri süre, suça ilişkin yasada öngörülen infaz süreleri, tutuklu kaldıkları süre ve adli kontrollerin yeterli olacağı kanaatiyle tahliyesine kararı verdi.

Bu sanıklarla ilgili “yurt dışına çıkış yasağı” ve “ayda bir evlerine en yakın güvenlik birimine imza verme zorunluluğu”ndan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanmasını da tensiple açıklayan heyet, bozulan dosyayla ilgili ilk duruşmanın 4 Kasım’da yapılmasını kararlaştırdı.

TÜRK SOLU'NDAN AÇIKLAMA
Derginin resmi hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Gökçe Fırat, 1 Eylül 2016'da tutuklanmıştı. Hakkında açılan davada verilen karar Yargıtay tarafından bozuldu. Bu bozma üzerine tahliye gerçekleşti. Gökçe Fırat, aslında 46.5 ay hapiste kalarak onama olsa dahi yatması gereken müddetten 1.5 ay fazla hapiste tutulmuştur. Dolayısıyla Gökçe Fırat, erken değil geç tahliye edilmiştir. Bu durumu özellikle kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" ifadelerine yer verildi. 

ts.pngts1.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar