Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Gök taşı bize düşmekten vaz geçti

Covid-19, zombi, kıtlık, kuraklık, savaşlar, göçler derken iyice şizofren olan halkımızın yüzünü azıcık güldürebilmek için "Ülkemize gök taşı düşerse halkımızın tepkisi ne olur?" diye bir konu geldi aklıma.

İşte, güzide yurdum insanının gök taşı düşme öncesi, sırası ve sonrasındaki hayalimden uydurduğum tepkileri.

"Utan be utan, evlendiğimiz günden beri her konuda mıy mıy bir adamdın. Erkek ol biraz, erkek. Bak gök bile taşını düşürecek birkaç gün içinde, sen aylardır bir böbrek taşını düşüremedin"

"Oğlum, haberler ısrarla bu gök taşı haberlerini veriyor. Git sokaktan çakıl taşı topla. Düştüğünde biz de onu taşlayalım. Demokrasimize sahip çıkalım!"

"Çocuğum pencereyi kapat, gök taşı düşerken eve toz girmesin!"

"Hanım hanım, gök taşı bakarsın bizim eve düşer. Çayı demle de hazır olsun, uzak yoldan geliyor, soluklansın hele…"

 "Merhaba, evimi sigorta ettireceğim de, gök taşı çarparsa poliçe kapsamında mı?"

"Hayatım, bu gök taşı bizim evin çatısına düşmez umarım. Çanak anten çatıda ve yarın en sevdiğim yemek programı finali var. Gıcığım o hiçbir yemeği beğenmeyen Çıkıntı Badegül''e"

"Arkadaşlar biliyorsunuz, bizim buradaki plaja giriş paralı. Zam da yapmışlar. O yüzden biz balkona çıkıp gök taşının düşmesini bekleyelim. Bu gök taşı denize düşerse, sular da foşşşırrrrt diye bizim balkona sıçrar belki, al sana bedavadan deniz keyfi!"

"Bey, ben daire kapısına galoş kutusu koyacam. Gök taşı bize gelirse ayağına takıp gelsin, evi daha yeni temizledim"

"İyi ki gök taşı düşecek ha Muittin, düştüğünde ben ufak bir parçasını alıp sevgilime yüzük yaptırıp evlenme teklif edecem. Şahit olmasını da isteyecem büyük parçasından. Ne dersin, kabul eder mi taş?"

"-Başımıza taş yağacak, taş- diyen büyüklerimizi Allah''a havale ediyorum. Diye diye yağdırdılar işte. Bin kez söyledim onlara, anmayın şu taşı diye, al işte, düştü"

"Ayyy aşkitom, bana para versene, son çıkan, çözünürlüğü yüksek telefondan alacağım. Gök taşının düşeceği yer bizim sokakmış, selfi çektireceğim de, yüzüm net gözüksün, kıskansın bizim kızlar"

"Yarın matematik sınavı var, keşke bu gök taşı bu gece düşse de sınav iptal edilse"

"Hiç belli olmaz, ben şimdiden camın kenarına kamera düzeneği koyayım. Bakarsın gök taşı buraya düşer de, ben de kameraya çekip Izdırap Tivi''ye para karşılığı satarım"

"-Kaç abi kaç, gök taşı düşüyor!!!

 -Abartma, hamile bir martıdır o!"

"Hadi benin güzel çocuğum. Ne olursun konuşurken K yerine T demekten vazgeç. Yemin ederim gök taşı duyarsa rotasını değiştirip bizim daireye girecek. Daha kredisi bitmedi lan evin!"

Ve ben az önce bu yazının tamamını gök taşına yolladım WhatsApp ile.

Bana "Teşekkürler abem, bunları okuduktan sonra asla sizin ülkenize düşmeyiz. Kafamıza taş mı düştü ki böyle bir yere düşelim" diye cevap yazdı.

Gene kurtardım sizi, tebrik edin şahsımı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları