Gizli ses kayıtları elden ele dolaştırılıyor! AKP İzmir'de kaynıyor

Gizli ses kayıtları elden ele dolaştırılıyor! AKP İzmir'de kaynıyor
AKP’nin İzmir İl Kongresi öncesinde ortaya çıkan “ses kayıtları” iddiası ortalığı karıştırdı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gittiği ve dinletildiği iddia edilen kayıtlardan sonra birçok ismin üstü çizildiği ve partiden ihraç edildiği belirtildi.

AKP'nin İzmir İl Kongresi öncesi iddialara göre, sesi kaydedilen kişi AKP İzmir eski milletvekili ve il başkanı Aydın Şengül olduğunu yazan Gamze İşler, "AKP’liler arasında yaşanan kavgada, Erdoğan’ın sağlığı hakkında söylediği iddia edilen sözler partide  kavgayı artırdı" ifadelerini kullandı.

Oda TV'den Gamze İşler'in "AKP İzmir'de kaynıyor" başlıklı yazısı şöyle:

"Konu yerel medyaya düştükten sonra Aydın Şengül, “Aktif siyaseti bırakmış parti üyesi olarak, hâlâ benim üzerimden partimin yıpratılmaya çalışılması ve bunun kongre sürecine denk getirilmesi, oldukça manidardır. Bir kez daha belirtmek isterim ki, şahsıma ait olduğu iddia edilen ses kaydı ve basında yer alan içerikler, kesinlikle tarafıma ait değildir. Benim, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partime olan sevgimi, sadakatimi ve bağlılığımı, omuz omuza vererek partim ve ülkem için birlikte yürüdüğüm yol arkadaşlarım çok iyi bilir” dedi.

AKP’de  hızlıca disipline gönderilen Şengül, partiden  ihraç edildi.

SÜREÇ NE ZAMAN BAŞLADI

Süreç 2019 Mart’ında yapılan yerel seçimlerde AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, eski Milletvekili ve Bakan Nihat Zeybekçi’nin aday gösterilmesiyle başladı.

İzmir’i pek tanımayan, teşkilata da hâkim olamayan Zeybekçi’nin ilçelerden seçilerek büyükşehire gelecek meclis üyeleri listelerinde etkili olamadığı biliniyordu.

Binali Yıldırım bile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına rağmen, seçim çalışmalarına ara vererek, İzmir’e gelmiş ve meclis üyelerinin belirlenmesinde etkili olmuştu.

Meclis üyelerinin belirlenmesindeki en etkin ismin Aydın Şengül olduğu söyleniyordu.

İzmir’in pek çok ilçesi ile birlikte büyükşehri de CHP’ye kaptıran AKP’de seçim sonrası iç hesaplaşmalar ve çekişmelerin yaşandığı biliniyordu.  

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve ekibinin İzmir  büyükşehir meclis grubuna etkisi AKP içinde çoğu zaman tartışmalara neden olduğu iddia ediliyordu.

Hamza Dağ ve çevresinin bütün çabalarına rağmen Aydın Şengül’ün etkisi istendiği gibi azaltılamadığı Şengül’e ise  son darbenin  il başkanlığı seçimlerinden önce vurulduğu ileri sürüldü.

İddia edilen ses kayıtlarının Aydın Şengül’ü AKP’den gönderilmesine neden olduğu İzmir’in gündeminde.  

O İSİM NE AÇIKLAMA YAPTI

İleri sürülen ses kayıtlarını aldığı iddia edilen  Av. Kemal Turhan aynı zamanda İzmir’de  “Balçova Arsa Mağdurları” diye bilinen insanların avukatlığını yapıyor.

Av. Turan iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, AKP Genel Merkezin kendisini çağırdığını ifadesini verdiğini  hukuki sürecin devam ettiğini, yerel gazeteciler ile sadece telefonda 2 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiğini gazeteci F.Y.’i tanımadığını anlattı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar