Bir çocuğun ölümüne sebep olduğu için yeni salgın yaratacağı korkusu sarmıştı: Gizemli virüsün sırrı çözülüyor!

Bir çocuğun ölümüne sebep olduğu için yeni salgın yaratacağı korkusu sarmıştı: Gizemli virüsün sırrı çözülüyor!
Britanya’da, özellikle çocuklarda görülen ve ölüm yaşandığı bildirilen gizemli virüs hakkında, 114 çocukta görülen hepatit vakalarında adenovirüsün F41 türünün baş şüpheli olduğu belirtildi.

GİZEMLİ VİRÜSÜN SIRRI ÇÖZÜLÜYOR!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan, bugüne kadar 169 vaka tespit edilen ve bir çocuğun ölümüne neden olduğu, Britanya Sağlık Güvenliği Kurumu tarafından aktarılan hastalıkla ilgili vakaların 114’ünün çocuklardan oluştuğu bildirilmişti. Gizemli çocuk hastalığı nedeniyle 10 çocuğa karaciğer nakli yapıldığı söylenen hastalığın sırrı çözülmeye başlandı.

Hepatit B Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri | Anadolu Sağlık Merkezi

Sağlık yetkilileri, son günlerde çok sayıda küçük çocukta görülen gizemli hepatit vakalarının, toplum içinde yaygın olan virüs türlerinden adenovirüsten kaynaklanıyor olabileceğini açıkladı. Yetkililer, adenovirüsün F41 adlı türünün baş şüpheli olduğunu belirtti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, hastalığın görüldüğü çocukların büyük bölümü beş yaşından küçük. İshal, bulantı ve derinin sararması hastalığın belirtileri arasında yer alıyor. Britanya Sağlık Güvenliği Kurumu’ndan Dr. Meera Chand, diğer olası nedenleri de incelemeye devam ettiklerini söyledi. Uzmanlar, virüse yakalanan çocukların büyük kısmının ciddi hastalık geçirmediğini ancak çok küçük oranda hepatit olarak bilinen karaciğer iltihabının ortaya çıktığını belirtiyor.

hasta çocuk

YENİ DALGAYLA GERİ DÖNDÜ

Pandemi önlemleri dolayısıyla küçük çocukların bu virüse daha geç yaşta yakalanması ve bu sebeple daha farklı belirtilerin ortaya çıkması da uzmanlar tarafından değerlendirilen başka bir neden.

Liverpool Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Prof. Calum Semple “Adenorivüs Covid-19 pandemisi sırasında getirilen önlemler nedeniyle neredeyse tamamen yok olmuştu ve şimdi bir dalgayla geri geldi” dedi. Kısa süre önce Covid-19 geçirmiş olmanın adenovirüse yakalanan kişilerde iltihap riskini artırıp artırmadığı da inceleniyor.

Gizemli hepatitle Covid-19 aşıları arasında herhangi bir bağ kurulamadı. Britanya’da teyit edilen vakaların hiçbirinde çocuklar corona virüsüne karşı aşılanmamıştı. Uzmanlar belirti gösteren çocukların 48 saat boyunca okula gönderilmemesi gerektiğini, el yıkama gibi hijyen önlemlerinin virüslerin yayılımını azalttığını vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar