Gezici Araştırma Şirketi çarpıcı anketini açıkladı: Z kuşağından Cumhur İttifakı'na büyük şok

Gezici Araştırma Şirketi çarpıcı anketini açıkladı: Z kuşağından Cumhur İttifakı'na büyük şok
Gezici Araştırma Şirketi'nin 'Z kuşağı' seçmen tercihleri anketi açıkladı. Ankette 2023'te yüzde 11.8'lik oyu olacak 15-21 yaş arası gençlerin büyük çoğunluğu Cumhur İttifakı'na uzak durdu. Z kuşağı seçmeninin sadece yüzde 24,6'sı Cumhur İttifakı'nı seçtiği açıklandı.

Gezici Araştırma, siyasi partilerin 2023'te yapılacak bir seçimde yüzde 11.8 oranında oyu olacak ve 'Z kuşağı' olarak adlandırılan gençlerin tercihleri ile ilgili bir anket açıkladı.

62 milyon 411 bin 753 seçmenin oy kullanacağı 2023 seçimlerinde Z kuşağından 5 milyon 940 bin 916 seçmen var.

Gezici'nin "Şuan bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna; Z kuşağı seçmeninin yüzde 24,6'sı Cumhur İttifakı'nı seçerken, yüzde 56,9'u Millet İttifakı'ndan yana oldu.

Y kuşağındaki seçmenin ise yüzde 28,75'i Cumhur İttifakı, yüzde 52,25'i de Millet İttifakı'nı seçti.

İşte o çarpıcı anketin sonuçları:

gezici-anket.jpg
Z KUŞAĞI NEDİR?

Z kuşağı ya da Z nesli (genellikle Gen Z olarak da kısaltılır), Milenyalleri (Gen Y) takip eden demografik gruptur. Demograflar ve araştırmacılar tipik olarak 1990’ların ortasından sonuna kadar doğum yıllarını kullanırken, neslin sona erdiği doğum yıllarında fikir birliğine varılamamıştır. X Kuşağının çocukları ve bazen Milenyaller veya Baby Boomers, Z Kuşağı üyeleri genç yaşlardan beri dijital teknoloji kullanmaktadır ve İnternet ve sosyal medyada rahattır, ancak dijital olarak okuryazar değillerdir.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar