Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Gençlik Atlası

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Partili kurmaylara Z kuşağı ile ilgili yaptığı sunumda gençlerle ilgili rakamları paylaştı ve "Yaklaşık 150 bin gencimize yönelik 20 farklı araştırma yaptık. Gönüllülük, spor kültürü, dijital beceriler, girişimcilik, sosyal ilişkiler, gündelik yaşam, toplumsal aidiyet, yaşam memnuniyeti gibi konularda düzenli olarak yaptığımız araştırmalarla ''Türkiye Gençlik Atlası''nı hazırlıyoruz" dedi.

Sayın Kasapoğlu ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyor ve ben de etrafımda gördüğüm Gençlik Atlası''nı dikkatlerine sunuyorum.

Öncelikle gördüğüm şu ki, kıyıya doğru paralel uzanan sayısız umudunu kaybetmiş genç var.

İmara açılmamış ovalar boyunca dağınık bir şekilde yayılım gösteren, iş bulamayan mezunlarımız var.

Üniversite mezunu olmasına rağmen atanamadığı için hayatı tırmalamak zorunda kaldığından kendini dağlara vuran milyon düzeyindeki gençlerimizin oluşturduğu kalabalıktan dağlar görünmez olmuş durumda.

Gençlerimizin tamamında hüküm süren bitki örtüsü ise "Çaresizlik" denen örtüdür. Bu bitki örtüsü gençlerin olduğu her yerde, güneş ışığı ve suya ihtiyaç duymadan bitmektedir.

Okuduğu dalın dışında başka işlerde çalışmaya dünden razı ama her gittiği kapının yüzüne kapandığını gören gençlerimizin oluşturduğu kara bulutlar yüzünden atlasımızın bazı bölümlerini göremedim ancak sahadan aldığım bilgilere göre "İnan görmek istemezsiniz. Kuraklık ve susuzluk gündemdeyken, burada iş bulamayan gençlerin gözünden akan yaşlardan adeta yapay sel oluşması" riski varmış.

Atlasımızda ormanlık alanların imara açıldığı, imara açılan yerlerde çok katlı binaların olduğu ve bu katlardaki hanelerde ev içinin sürekli olarak sorunlarla dolduğu gözlemlenmekte olup, kışın bina bacalarından çıkan dumanın doğal gaz veya soba dumanı değil, yanıp kül olan umutlardan çıktığı gözlemlenmiştir.

Bu arada sayın yetkililere bir müjde vermek isterim ki, muhalefetin iddia ettiği gibi gençlerimiz sizin dediklerinizi ciddiye almıyor değiller, aksine sizin yaptığınızın peşinden gidiyorlar.

Sizler Gençlik Atlası hazırlıyorsunuz ya, gençlerimiz de ellerinde atlasla "Acaba hangi ülkeye kapağı atsam?" diye hesap üstüne hesap yapıyorlar.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları