Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

"Gençlerin kesin para kazanacağı meslek"

Gençlerimize öyle bir meslek önereceğim ki, beni dinlerlerse gelecekleri kurtulur, paraya para demezler.

O mesleği yazmadan önce, konuyu daha iyi anlamanız için birkaç örneğim olacak.

Ucuz ekmek satışı yapan Halk Ekmek büfeleri önünde kuyruğa giren vatandaşlarımız izlerken ki endişemizin açılımı ne? "Eyvah ki eyvah, bu kuyruklar uzarsa dananın kuyruğu kopar mı?" korkusu.

Zamlı fiyat öncesinde benzincilerin önündeki kuyrukta da "Bu kuyruklar keşke bir an önce bitse. Dananın kuyruğu koparsa kimse önüne geçemez" diye endişe etmiyor muyuz?

Ediyoruz.

Bankaların kredi faizlerini arttıracağına dair bir kanı oluştuğunda, hemen banka önlerinde kredi kuyruğuna giriyoruz girmesine de aklımızda hep "Bakalım bu ekonomi konusunda dananın kuyruğu ne zaman kopacak?" tedirginliği yok mu?  Var.

Velev ki kelepir sayılacak bir ev bulduk ama cepte o evi alacak para yok.

Sağdan soldan borç aldık, eve taşındık. Eve taşınırken mobilyalarımıza beraber bir şey daha taşıdık. Nedir o?

"Döviz cinsinden aldığım borçları döviz yükselmeden ödeyebilecek miyim? Ödeyemeyecek olursam işte o zaman kopar dananın kuyruğu…"

"Onca sene okudum, başvuruda bulundum, her yerden elendim torpilsizlik yüzünden. Buna ben sussam, o sussa mutlaka biri çıkıp -Yeter artık!- diyecek ve tam o an kopan dananın kuyruğunun önünde kimse duramayacak" diye kaçımızın aklından geçmedi?

Çoğumuz bunu düşündük hatta sadece düşünmekle kalmayıp, aynı fikirde olanları örgütlemeye bile kalktık.

"Aşı olun" ve "Maske-Mesafe-Temizlik" üçlüsüne karşı gündelik hayattaki çaresizliklerimizden doğan ve gerçekler ortaya çıkınca dilimizden düşmeyecek "Dananın-Kuyruğu-Kopacak" üçlemesini yaratmadık mı? Yarattık.

Yoğun işsizlik mesaimizde evde kulaklarımızı duvara dayayıp komşumuzu dinlerken "Bak terbiyesize, bir de eşini ne kadar sevdiğinden bahsediyor. Eşin kendisini aldattığını bir duysa var ya, o dananın kuyruğu öyle bir kopar ki, bütün semt kavganızı duyar" demedik mi? Dedik.

Şimdi diyeceksiniz ki "İyi de, bundan nasıl oluyor da gençlerimizin paraya para demeyecekleri bir meslek çıkardın?"

İşte, zurnanın zırt dediği yer tam da burası.

Tüm gençler çok fazla ders çalışsınlar ve üniversitede Veterinerlik Fakültesi''ni kazansınlar. Mezun olurken de mutlaka mikrocerrahi konusunda uzman olsunlar ki kopmak için bekleyen kuyrukları danalara sorunsuz bir şekilde diksinler.

Not: Bu kıyağımı unutmayın ey geleceğin veteriner adayları. Komisyon olarak da her diktiğiniz kuyruk karşılığı bana yarım kilo dana eti yollarsınız.

En fazla gut olurum!!!

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları