Gelecek Partisi'nden cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Gelecek Partisi'nden cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
Türkiye’de erken seçim iddiaları her geçen gün daha yüksek sesle ifade edilirken Cumhurbaşkanlığına aday olan ilk siyasi parti genel başkanı da belli oldu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı Cumhurbaşkanı adaylarının Ahmet Davutoğlu olduğunu bildirdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kurucu Genel Başkanlığını yürüttüğü Gelecek Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı erken seçimin kaçınılmaz olduğunu savunarak Cumhurbaşkanı adaylarının Ahmet Davutoğlu olduğunu ifade etti.

Gelecek Partisi Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı, Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

SEÇİMLERİN 2023'E KALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye’de seçimlerin 2023’e kalmayacağını ve erken seçimin bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yamalı, büyük bir huzursuzluğun ve siyasal sıkışmanın olduğuna vurgu yaparken, “Muhtemelen 1-1,5 sene içinde bir seçim olmasını bekliyoruz.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ AHMET DAVUTOĞLU

Haziran ayı içerisinde büyük kongreyi gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı, hesaplarının sistem değişikliği olduğu takdirde parlamentoda çoğunluğu elde ederek iktidar olmak olduğunu, bu sistemin devam etmesi halinde de 50+1’i bulmak için çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Herhangi bir ittifak arayışında olmadıklarını da sözlerine ekleyen Yamalı, Cumhurbaşkanı adaylarının da Ahmet Davutoğlu olduğunun altını çizdi. Gelecek Partili Yamalı, ittifakların bugünün konusu olmadığını söyledi.

"MİLLETLE İRTİBATINI KAYBETTİ"

Hem kamuoyu yoklamalarının hem de sahada yaptıkları gözlemlerin AK Parti’de bir erime olduğunu gösterdiğini ifade eden Yamalı, “Milletle irtibatını kaybeden partilerde bu durum oluşur.” dedi. Yamalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı kültürel sorunlarımız da var. Tek adamlık kültürü, hesap vermeyi sevmeme, şeffaflık konusundaki sorunlarımız, demokrasi kültürü konusundaki eksikliklerimiz. Türkiye’de her mahallenin kendine has sorunlar var. Bunlar Türkiye’de sağ denen taraftaki eksiklikler. Diğer mahallede de Anadolu’nun milli ve manevi değerleriyle sorunları var. Böyle olunca partiler büyük inişler ve çıkışlar yaşayabiliyorlar.”

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK 33-34'İ GEÇMEDİ"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de değinen Yamalı, “2015-2016 yıllarında yaptığımız saha araştırmalarında başkanlık sistemine destek hiçbir zaman yüzde 33-34’ü hiç geçmedi zaten. 2016’nın sonunda birden bire referandum çabası başladı o zaman bir güvenle biraz da 15 Temmuz’un verdiği birlik beraberlik havasıyla yüzde 33-34’ü hiç geçmeyen başkanlık sistemine destek zar zor yüzde 50’yi buldu. Daha önceden de bir başkanlık sistemine talebi yoktu insanların. Üçte biri geçmiyordu zaten. Sonraki uygulamalardan sonra tekrar eski haline çekildi. Şu anda destek azaldı diye düşünmemek lazım. Zaten üçte birdi. 15 Temmuz’un etkisiyle biraz yükseldi.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar