Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gara ile ilgili açıklama yaptı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gara ile ilgili açıklama yaptı!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gara operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, "Kurtarma operasyonları önceden söylenmez." dedi. 

Davutoğlu'ndan Gara açıklaması: Önce sivil dendi...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gazeteci- yazar Murat Yetkin'e konuştu. Gara operasyonu ile ilgili Davutoğlu şunları dedi:


"OPERASYON ÖNCEDEN SÖYLENMEZ"


"Kurtarma operasyonları önceden söylenmez. Tutuklama operasyonları da aynı şekilde, önceden söylenmez. Ani darbe operasyonlarında kamuoyu desteği için iletişimi önceden de başlatabilirsiniz. Ama kurtarma ya da tutuklama operasyonlarında kamuoyu iletişiminin operasyonun bitiminde yapılması lazım. Örneğin Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında Bülent Ecevit her şey bittikten sonra açıklama yaptı. Bu durumdaysa Cumhurbaşkanı müjdeyi önceden verdi. Örgütler bu açıklamaları kendilerine göre değerlendirir, tedbir alırlar. Önceden söylenmez.Gara operasyonunda iki ayrı operasyon türünün karıştırıldığı, bu hatanın sonucunu da şehit düşen vatandaşlarımızın ödediği anlaşılıyor."

ÖNCE SİVİLLER DENDİ SONRA GÜVENLİK GÜÇLERİ ÇIKTI

Davutoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Kurtarma operasyonu, kapsamlı harekât içine konmaz. Buna özen gösterilmediği anlaşılıyor. Hava harekâtı yaptığınızda bunun sizin vatandaşlarınızı da vurabileceğini, ya da teröristlerin o sırada alıkoyduklarını öldüreceğini hesaba katmak zorundasınız. Nitekim öyle olduğu açıklandı. Planlama, uygulama ve iletişimde hata yapıldı. Bir kere önce siviller dendi, sonra alıkonulan güvenlik güçlerimiz olduğu ortaya çıktı. Krizi kontrol edemedi hükümet."

 

 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar