Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ saldırıya uğradı.

Cuma namazına gitmek için evinden çıkan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ kimliği belirlemeyen kişi yada kişilerce saldırya uğradı.

Özdağ’ın korumasının müdahalesi sonrası olay yerinden kaçan saldırganların kim olduğu bilinmiyor.
Saldırının silah ve sopalarla olduğu öğrenildi.

Başından ve ayağından yaralan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ hastanede tedavi altına alındı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci saldırıyı şöyle duyurdu: 

Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur.
Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz.
Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir.

selimtemurci.jpg

SELÇUK ÖZDAĞ'IN ARABASI BU HALE GELDİ 

ozdagaraba.jpeg

SELÇUK ÖZDAĞ'IN İLK GÖRÜNTÜLERİ

zdag1.jpgzdag2.jpgzdag3.jpg

ÜSTÜN'DEN ZİYARET 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ’a düzenlenen silahlı saldırının ardından soluğu hastanede aldı.

Twitter’dan ilk açıklamayı yapan Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ’ın cuma namazına giderken saldırıya uğradığını belirtti. Üstün, “Memleket için ne bedel ödenecekse, gençliğimizden beri ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

ustun.jpg

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'a gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklama yayınladı.

Ankara Valiliği'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

"26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan YARDIMCISI Sn Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir."

ankara-valiligi.png

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Son derece elim bir hadiseden haberdar olduk. Biraz önce Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a evinden çıktığı esnada planlı ve silahlı bir saldırı söz konusu oldu. Olayın detaylarını araştırıyoruz.

Ancak hiç şüphe götürmeyen husus şudur ki, bir siyasinin evinin önünde silahlı birkaç kişi birden onun arabasına doğru yürürken saldırmışsa, bunu hiçbir izahı olmaz. Açık bir terör saldırısıdır. Bugün eğer terör Ankara'nın caddelerine inmişse be Türkiye'nin en tanınmış siyasilerinden birine milletin ve ülkenin birliği için her türlü çabayı sarf etmiş bir siyasiye saldırı olmuşsa biz bunun adına siyasi terör deriz ve gerekenin yapılmasını herkesten bekleriz. 

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Burada, üç mesajım var. Birincisi doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı'na; Ülkedeki her türlü iyi ve olumlu-olumsuz gelişmenin birinci derecede sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi böyle bir yapı Türkiye'ye getirdi. Sayın Cumhurbaşkanından karşı karşıya kaldığı saldırı hakkında açık ve net bir açıklama bekliyoruz. Hiçbir şekilde üstü örtülemeyecek siyasi terörle karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanı'm derhal açıklama bekliyoruz. İçişleri Bakanlığı ve bütün güvenlik birimlerine... Genel Başkan Yardımcısına dönük bu silahlı saldırıyla ilgili olarak, ki kendisi şu an Memorial Hastanesi'nde ve ciddi bir kan kaybı yaşamıştır. 

Gün geçmeden, saat geçmeden bugün açıklama bekliyoruz. Kamera kayıtları vardır, istihbaratları vardır, hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. 

Türkiye'de siyasilere dönük bu tür saldırılara izin verilirse, birinci derecede sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içindeki kabine üyeleridir. 

SELÇUK ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ'dan ilk açıklama geldi. 

Özdağ tedavi gördüğü hastaneden telefonla KRT canlı yayınına bağlandı ve yaşananları anlattı.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Bahçeli'ye sorular sormuştum MHP yandaşları bana hakaretlerde bulundular. Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuz zaman bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Bu bir hukuk reformu... Doğru hukuk reformu yapacaklar. Ben buradan bunlara oy verenlere sesleniyorum. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek ateş etmesek belki de ölmüştüm.

Susmayacağım, korkmayacağım. Gençleri de kimse kullanmasın, gençler kullandırtmayın kendinizi. Ben soru sordum 17-25 Aralık Bahçeli için ne ifade ediyor dedim. 

Selçuk Özdağ susmaz, Selçuk Özdağ ancak öldürürlerse susar. Aziz millete sesleniyorum, bunların hukuk reformu bu. Kendilerini eleştirenleri susturmanın yolu silah, sopa, hakaret, küfür... Bunları yapıyorlar. Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ben 5 sene ülkü ocaklarında çalıştım, 7 sene idamla yargılandım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun yardımcılığını yaptım. Bu saldırı demokrasi ayıbıdır. Türkiye'yi zorbalar ülkesi yapmayacağız. Burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke olmayacak. Sayın cumhurbaşkanı bu failleri bulun. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman korkmadım. Kenan Evren'den de korkmadım. Konuşmaya da devam edeceğim. Farklı şeyler de söyleyeceğim. 

Arabaya biniyordum bana arkadan saldırdılar. Onlarla boğuşmaya, yumruklaşmaya başladım. Bana hiçbir şey söylemediler. İki kişi bana silah doğrultmuştu. Şoförüme de silah doğrultmuştu. Şoförüm silahla ateş etmeye başlayınca korktular ve çekildiler. 

Milletimi uyandırmak istiyorum, uyarmak istiyorum. Aziz milletim uyanın."

SİYASETÇİLERDEN TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıya ilişkin siyasetçilerden tepki yağdı.

ali-babacan.pngtemel-karamollaoglu.pngerdogan-toprak.pngishak-saglam.pngfatih-erbakan.png

DİKKAT ÇEKEN GELİŞME
Emniyet yetkilileri, Uğuroğlu’nun evinin karşısındaki dükkandaki kamera görüntülerinden şahısları tespit etti. Uğuroğlu'na saldıran 3 kişi ise gözaltına alındı. 

Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldıran kişilerle Uğuroğlu’na saldırın kişilerin aynı şahıslar olduğu iddia ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar