Gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alındı... Melih Bulu terk-i diyar ediyor.

Gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alındı... Melih Bulu terk-i diyar ediyor.
Gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Melih Bulu hakkında Habetürk Yazarı Nagehan Alçı, Türkiye dışımda bir üniversiteye gitmek için temaslarda bulunduğunu yazdı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 1 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü Melih Bulu olmuştu. Kayyum rektör olarak atanan Bulu'ya üniversite öğrencileri ve akademisyenleri günlerce tepki göstermişti.Protestolarda zaman zaman gözaltıları yaşandı. 

Öğrenciler eylemlerini sürdürürken Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı kararı ile Bulu görevinden alındı. 

Habetürk Yazarı Nagahan Alçı, Bulu'yu köşe yazısında ele aldı. Alçı, Bulu'nun devlet tarafından korunduğunu veya yeni bir görev verileceğine dair birçok iddiaların dolaştığını söyledi. 

Alçı, aynı zamanda Bulu'nun Türkiye dışına gideceğini ve bir üniversite ile temas halinde olduğunu belirtti. 

YURT DIŞINA MI GİDİYOR?

Alçı'nın yazısından bazı kısımlar: 

"Ben size işin aslını söyleyeyim…

Bulu’nun morali tahmin edildiği üzere çok bozukmuş, Türkiye’den ayrılmayı düşünüyormuş. Türkiye dışında bir üniversiteye gitmek için temaslarda bulunuyormuş. Büyük olasılıkla kökenlerinin dayandığı Makedonya’ya gidecek ve bir Makedon üniversitesinde ders verecekmiş. Yani Bulu’ya devlet tarafından verilen yeni bir görev söz konusu değil.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Tekinay’ın mevcut vekil rektör Prof. Dr. Naci İnci’ye enfes bir İstanbul Türkçesiyle yazdığı nazik mektubu okudunuz mu?

Sevgili okurlarım şayet okumadıysanız lütfen üşenmeyin ve baştan sona okuyun. Buraya mektubun linkini koyuyorum. İçinde zerre yapaylık, nobranlık ve şov yapma güdüsü olmayan bu nezih mektupta Boğaziçi kültürü denilen olgunun vücut bulmuş halini göreceksiniz. 

"ZORLA AÇILDIĞINI SÖYLÜYORLAR"

Mesela Boğaziçi mezunları gönderilen rektör Melih Bulu’nun yüksek lisans tezinde tam 70 yerde intihal yaptığına dair detaylı bir rapor hazırlamışlar. Hakikaten de ikna edici bir rapor bu. Bulu’ya ben bu olayı işin en başında sormuştum. Her konuda bana cevap veren Melih Bey bu konuda sessiz kalmıştı. Sonrasında da Boğaziçi’den aldığı yüksek lisans ve doktorasına erişim engeli getirdi. Yani Melih Bulu yüksek lisans ve doktora tezinde intihal yaptığını bir nevi kabul etmiş oldu.

Fakat tam bu noktada kurumsal bir kimlik olarak Boğaziçi Üniversitesi’ni ilgilendiren şu soru akla geliyor…

Madem intihal içeriyordu, o halde Boğaziçi Melih Bulu’nun yüksek lisans ve doktora tezini neden kabul etti? Kimi Boğaziçi hocaları 12 Eylül dayatmasıyla yüksek lisans ve doktora programlarının zorla açıldığını söylüyorlar. O sebeple Boğaziçi lisansüstü programlarında böyle özensizliklerin sık yaşandığını ifade ediyorlar. “Boğaziçili Boğaziçi’nde doktora yapmaz” diyorlar. “Boğaziçili olmak 18-23 yaş arası Boğaziçi’nde bulunmaktır” tezini yineliyorlar. Fakat ben bu söylemi ikna edici bulmuyorum. Bazı bakımlardan da ayıplıyorum."

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar