Gazeteci-yazar Tolga Şahin’in yeni kitabı raflardaki yerini aldı

Gazeteci-yazar Tolga Şahin’in yeni kitabı raflardaki yerini aldı
Gazeteci-yazar Tolga Şahin’in yeni kitabı TÜRKİYE’DE ÇOK PARTİLİ HAYATIN 76 YILI adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Türkiye’de 76 yıllık çok partili hayatta koalisyonlar hariç tek başına iktidara gelen sağ partiler yerine ekonomik ve politik süreçteki her olumsuzluktan CHP suçlanmakta. Gazeteci-yazar Tolga Şahin’in yeni kitabı TÜRKİYE’DE ÇOK PARTİLİ HAYATIN 76 YILI adlı kitabında birbirinin devamı olan Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi dönemlerine ışık tutuyor.

Yeniçağ Gazetesi editörü/Gazeteci-yazar Tolga Şahin’in yeni kitabı TÜRKİYE’DE ÇOK PARTİLİ HAYATIN 76 YILI adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Siyasal iletişim tarihindeki birçok ilkin yer aldığı kitapta Şahin, Demokrat Parti’den Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kadar ki süreçteki 76 yılın kapsamlı bir analizini ortaya koyuyor.

Şahin, Türkiye’nin çok partili hayata geçişi olan 1946 yılından yönetim şeklinin değiştiği 2022 yılına kadar olan sürece siyasal açıdan ışık tutarken birbirinin devamı niteliğindeki Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim kampanyalarında kullandıkları reklamların analiziyle de Türkiye’de siyasal iletişim ve reklam stratejilerinin yöntem ve tekniklerini gözler önüne seriyor.

Kitapta ayrıca 1950 yılından günümüze popülist söylemin ve liberalizmin seçmen nezdinde karşılığına şahit oluyorsunuz. Bu kavramları ön planda tutan siyasal partilerin seçmenlerde bir karşılık bulurken 76 yıl boyunca realist ve gerçekçi söylemler ise hor görüle durmuştur.

Şahin kitabında, Türkiye''de siyasal reklamcılık tarihiyle ilgili bir ilk niteliğinde bulgular elde ederken Siyasal iletişim literatürüne de önemli katkılar sunuyor. Kitapla ayrıca birbirinin devamı niteliğindeki siyasi partilerin reklamlarında kullandıkları ortak dilin nasıl kurgulandığına da ışık tutuluyor.

Kitap ile Türkiye’nin isimleri farklı olsa da fikirleri aynı siyasi partilerle ne hale getirildiğine şahit olacaksınız.

Tolga Şahin’in yeni kitabı TÜRKİYE’DE ÇOK PARTİLİ HAYATIN 76 YILI D&R, kitapyurdu, bkmKitap ve diğer online satış mağazalarında

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar