Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Gazetecilerden korkuyor

Türkiye'de iktidarın bir türlü istediğini yapamadığı konu sosyal medya ve internet…

Yapamadığından değil, ellerinde sonsuz imkanlar var.

Şimdi yeni bir yasa ile karşımıza çıkıyorlarmış.

Duyduk ki, yeni yasaya göre haber siteleri basın kanununa tabi olacak. Künye ibraz etmek, adres bildirmek zorunlu olacak. Künyede alınan fonlar da bildirilecek.

Çıkacak yeni yasaya göre yalan haber yayan haber sitelerine, ceza ve yaptırımlar, basın yayın organlarına benzer şekilde uygulanabilecek.

Ne güzel değil mi?

Ceza vermeye kalktıklarında istedikleri gibi hareket edebilecekler ama destek anlamında hiç kıllarını kıpırdatmıyorlar.

Mesele internetten yayın yapan haber sitelerinde çalışan gazeteci arkadaşlarımız, basın sigortası ile güvence altına alınamıyor ama çalıştığı internet sitesi basın yayın organlarına benzer şekilde ceza alabilecek.

Mesela belediyelerin internet sitelerine reklam vermesinin önü kesilecek ama son çare fon alırlarsa da aldıkları fonları künye de belirtecek.

Tamamen fişleme, baskı ve zorbalık yasası…

Başka hiçbir açıklaması yok.

Gazetecilerle, gazetecilikle uğraşmaktan memleketi yönetemediniz.

*

MİLLİ TAKIMDA İŞLER ZORDA

Şenol Güneş'in milli takımdan istifa etmesinin (bence gönderilmesinin) ardından gelen Stefan Kuntz, ilk maçında maalesef istenileni elde edemedi.

3 hafta içinde Kuntz'un fark yaratması elbette kolay değildi. En doğru iş takımlarında sürekli oynayan oyuncuları, bu pozisyonlarda değerlendirmesiydi.

Futbolun gerçeği olan, Avrupa'da oynayan oyuncularımız o liglerde tempoya ayak uyduruyor olsa bile iş Milli Takım tarafına gelince takım halinde düşük tempolu kaldığımız gerçeği Kuntz'un da en büyük problemi olacak. Açıkçası oyunumuz kalan 3 maçı kazanmak adına çok umut verici değil. Yine de başarsak bile Hollanda'nın Norveç'i yenmesini bekleyeceğiz.

Norveç ile berabere kalmamız, grupta ipleri tamamen Norveç'in eline vermemize neden oldu. Artık bizim kaderimizde Norveç'e bağlı.

Fikstüre göre, Letonya ve Karadağ ile dışarıda oynayacağız, içeride Cebelitarık ile karşılaşacağız.

Norveç ise Hollanda ile deplasmanda, Letonya ve Karadağ ile evinde karşılaşacak.

Biz 12 puandayız, 3 maçta 9 yaparsak maksimum 21'e ulaşırız. Norveç'in 21'e ulaşması için 7 alması yetiyor.

Bu arada, bu bir FIFA organizasyonu olduğundan ikili değil genel averaja bakılıyor. Norveç bizden 4 averaj önde, bu da demek oluyor ki, 21'e ulaşmaları halinde sadece 9 puan yetmez averajımızı düzeltmemiz gerekiyor.

Açıkçası işimiz hiç kolay değil. İçeride yenemediğimiz Letonya ve Karadağ'ı dışarıda devirmemiz hiç kolay olmayacak. Norveç'in son Hollanda maçına çıkmadan oynayacağı Letonya ya da Karadağ maçlarından birinde puan kaybetmesini bekleyeceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları