Gazeteci Alişer Delek süreci anlattı: "Peker'i BAE polisleri evinden aldı"

Gazeteci Alişer Delek süreci anlattı: "Peker'i BAE polisleri evinden aldı"
Sedat Peker'in konutundan alındığı ve Dubaili yetkililer ile görüşmeye davet edildiği yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Barış Pehlivan bunun bir gözaltı olduğunu iddia ederken bir başka gazeteci Alişer Delek, ise suç örgütü lideri Peker'in evinden nasıl alındığıyla ilgili iddiada bulundu.

YouTube kanalı üzerinden paylaştığı videolarla Türkiye'deki devlet- mafya- siyaset ilişkilerine yönelik iddialar ve itiraflarda bulunan Sedat Peker'e yöneltilen 'operasyon yapıldı, yakalandı' şeklindeki iddialar gün boyu sosyal medyada dolaştı.

Hemen herkes yaşanan gelişmeleri merak ederken Peker'in durumuna ilişkin bir paylaşım da akşam saatlerinde gazeteci Alişer Delek tarafından yapıldı. Delek, Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur ile görüştüğünü ve yaşanan süreci şu şekilde anlattı:

"Sedat Peker'in "basın danışmanı" Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.

Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu "daveti" kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi....

TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hâlâ konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor...

Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum...

"Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların "Peker'in açıklamaları siyasi" olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti."

alisar-delek-ic.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar